1

Onderwerp: taart bewaren?!

Ik had een tijd geleden een taart voor mijn moeder gemaakt die 50 werd.
ik had deze gevuld met slagroom/pudding/stukjes banaan.Daarna had ik de hele taart bedekt met een laagje marsepein.

ik had de taart op een bord staan met een deksel erover heen en toen in de ijskast gezet maar tot mijn grote verbazing kwam er veel vocht op de taart en werd hij heel plakkerig.. mijn vraag is dus.. hoe moet ik een taart met marsepein overtrokken bewaren??

2

Re: taart bewaren?!

Ik bewaar een taart bij voorkeur in een (kartonnen) doos in de koelkast, maar ik weet niet of dat daadwerkelijk verschil maakt.

Wel weet ik dat als je je taart uit de koelkast haalt, deze soms begint te 'zweten', of eigenlijk gewoon vocht aantrekt vanuit de omgeving (omdat de taart koud is). Als je hem een uurtje buiten de koelkast zet zal hij ook weer drogen.

Voor meer tips verwijs ik je naar de zoekfunctie ;) Er is al veel over gezegd en iedereen heeft weer z'n eigen maniertjes en tips 'n trucs ;) om de taart goed en mooi te houden.

Je kan het beste ook je koelkast op de warmste stand zetten (standje 1) zodat het verschil niet te groot is.

Mijn website: Presentaart

3

Re: taart bewaren?!

mascha schreef:

Ik bewaar een taart bij voorkeur in een (kartonnen) doos in de koelkast, maar ik weet niet of dat daadwerkelijk verschil maakt.

Wel weet ik dat als je je taart uit de koelkast haalt, deze soms begint te 'zweten', of eigenlijk gewoon vocht aantrekt vanuit de omgeving (omdat de taart koud is). Als je hem een uurtje buiten de koelkast zet zal hij ook weer drogen.

Voor meer tips verwijs ik je naar de zoekfunctie ;) Er is al veel over gezegd en iedereen heeft weer z'n eigen maniertjes en tips 'n trucs ;) om de taart goed en mooi te houden.

Je kan het beste ook je koelkast op de warmste stand zetten (standje 1) zodat het verschil niet te groot is.

bedankt voor de tip :)