1 Laatst bewerkt door wietske (24-12-2006 12:28)

Onderwerp: Koekjesdeeg Peggy Porschen valt uit elkaar !!!!! HELP !!!

Beste koekjesbakkers :D

Door het virus aangestoken dacht ik gister om ook koekjes met de kids te gaan bakken. Ik het hele topic van de koekjes bij de ingezonden recepten doorgespit en dacht me helemaal goed te hebben voorbereid. Ik heb het recept van Karen (Peggie Porschen) gedaan. In de koelkast gehad en het kleefde inderdaad helemaal niet, maar bij mij viel het deeg helemaal uit elkaar bij het uitrollen !!!!

HELP hoe kan dit :S  Ik heb 3/4 van het deeg weer in de koelkast gedaan en ga misschien morgen nog even met de kids aan de slag. Het restant 1/4 van het deeg wel gebakken. Ze kwamen er goed uit, wel een beetje hard, maar misschien is het vandaag beter.

Hoor het graag nog even van de experts !

Groetjes,
Wietske

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/

2

Re: Koekjesdeeg Peggy Porschen valt uit elkaar !!!!! HELP !!!

Hoi Wietske,

Heb je het nog even doorgekneed voor je het uitrolde? Als het net koud uit de koelkast is vind ik het ook nog te brokkelig om meteen goed uit te rollen. Hopelijk is dat de oplossing voor je.... Dan kan je snel nog lekkere koekjes bakken!

Veel succes ermee!

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

3

Re: Koekjesdeeg Peggy Porschen valt uit elkaar !!!!! HELP !!!

Hmmmm zou inderdaad wel kunnen, heb het wel doorgekneed maar misschien was het nog te koud. Haal het morgen eerst even een uurtje van tevoren uit de koelkast, misschien helpt het !!!

Bedankt voor je tip !

Groetjes,
Wietske

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/

4

Re: Koekjesdeeg Peggy Porschen valt uit elkaar !!!!! HELP !!!

Dag Wietske,

Het is een brokkelig en nat deeg,dat is de bedoeling. Je pakt een stukje van je bol ,die met folie in de koelkast ligt, en kneed daar ruim bloem door, beetje uitrollen ,altijd heel royaal bloem zowel op werkblad als het deeg uitstrooien.
Het is die bloembijvoeging die het hem doet.
En maar 10 minuutjes bakken.
(Harde koekjes kunnen veroorzaakt zijn door niet suiker en boter apart te mixen)
koekjes zijn erg zacht als je ze uithaalt maar dat gaat weg met het opdrogen.

veel succes,
het gaat morgen zeker lukken !

karen

5

Re: Koekjesdeeg Peggy Porschen valt uit elkaar !!!!! HELP !!!

Wat ook super werkt is de deeg meteen na het maken in stukken tussen twee bakpapiertjes uit te rollen. Dan ze allemaal op elkaar stapelen op je bakblik en zo in de koelkast leggen. Dan na een uurtje eruit, bakpapiertje eraf pellen en hup uitsteken maar. En zo hop, de volgende laag. :D Succes.

6

Re: Koekjesdeeg Peggy Porschen valt uit elkaar !!!!! HELP !!!

Ik vond het recept van Peggy niet lekker en gebruik nu het ouderwetse zandkoekjes recept uit mijn basiskookboek. Ik heb i.v.m. de zoete glazuurlaag die er later op komt, wel de verhoudingen suiker/bloem iets aangepast (dus meer bloem en minder suiker). Volgens het recept moet deze ook in de koelkast, maar ik doe het nooit en dat gaat prima! (Misschien doordat er meer bloem in gaat?....) Is ook veel leuker met de kids!

Heb gister en vandaag ook nog koekjes gemaakt samen met Sueño. Gister gebakken en vandaag versierd. Ze liggen nu te drogen. De foto's maak ik dus morgen pas...

Groetjes Evelien