Dit is wat ik vond:
E501 kaliumcarbonaat, bakpoeder
Kaliumcarbonaat is een synthetisch voedingsadditief dat het deeg doet rijzen. Koel, droog en donker bewaren.
Soms is bakpoeder een mengsel van kalium- en natriumcarbonaat.
Zelfrijzende bloem bevat al bakpoeder en meestal ook een vloeimiddel dat voorkomt dat de bloem gaat klonteren.
Naast E501I, kaliumcarbonaat is er ook nog E501II, kaliumwaterstofcarbonaat.
of.....
Waar koop ik potas (kaliumcarbonaat)
Voor een recept ben ik op zoek naar potas, ook wel kaliumcarbonaat genoemd. Weet iemand waar ik dit kan kopen? Ik wil het gebruiken om geklopt eiwit steviger en luchtiger te krijgen.
De Engelse benaming voor potas is 'cream of tartar'. Deze benaming kennen ze bij de Indische Toko gewoon.
Dus even naar de Indische Toko en vragen naar 'cream of tartar'.
Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"