1

Onderwerp: Fondant uit de webshop hier...

Ik heb via de zoekfunctie gezocht naar meningen over de fondant uit de webshop...via deze weg heb ik wel een aantal meningen gelezen over fondant, maar 't was me niet duidelijk of het ging over de fondant uit de shop.

Ik ben nu een poosje aan twijfelen of ik wel of niet de fondant moet bestellen om het uit te proberen. (starterspakketje)

Ik heb namelijk gelezen dat ie wat zurig ruikt en niet lekker smaakt..

Klopt dit??

Iemand die zijn / haar ervaringen met mij wilt delen??

KuZz

2

Re: Fondant uit de webshop hier...

De webshop verkoopt 5 soorten rolfondant: RegalIce, Pettinice, Ballina paste-to-cover, Marshmallowfondant en Icecraft. Het starterspakketje bevat Regalice. Persoonlijk vind ik dat die prima smaakt en goed werkt, maar als je hem n

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Fondant uit de webshop hier...

wat Marianne zegt dat klopt.

Heb zelf toen ook het beginners pakket besteld, en vind het prima werken :)

4

Re: Fondant uit de webshop hier...

Ik weet genoeg....thanx voor jullie antwoord...

Binnenkort maar eens een taartje maken met fondant (RegalIce)

KuZz

5

Re: Fondant uit de webshop hier...

succes :) ik ben het met ze eens, en ik vind het echt super lekker :D

6

Re: Fondant uit de webshop hier...

Ik had de PettinIce maar ik vind de lucht vies en de smaak nog viezer ;)

“You know you are getting old when the candles cost more than the cake.”
Taartenhof

7

Re: Fondant uit de webshop hier...

Blegh...wil ik RegalIce, starterspakket, bestellen is het uitverkocht :s
(volgens mijn man is het een teken...ik geef veelsteveel geld uit...:nooo )

:D :D

KuZz

8

Re: Fondant uit de webshop hier...

Wat ik graag wil weten.... Ik gebruik marsepijn maar vindt het zo machtig.
Wat gebruiken jullie dan voor het bekleden.

Groetjes

9

Re: Fondant uit de webshop hier...

Maresepein of rolfondant ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

10

Re: Fondant uit de webshop hier...

sandy schreef:

Wat ik graag wil weten.... Ik gebruik marsepijn maar vindt het zo machtig.
Wat gebruiken jullie dan voor het bekleden.

Groetjes

Ik gebruik marsepein :lol:

“You know you are getting old when the candles cost more than the cake.”
Taartenhof

11

Re: Fondant uit de webshop hier...

2/3 marsepein, 1/3 Pettinice. Dan wordt hij wel mooi wit, zodat je hem goed kan kleuren, maar blijf je de lekkere smaak van marsepein houden.

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

12

Re: Fondant uit de webshop hier...

Ik ben destijds ook begonnen met regalice, en hij ruikt aan het begin inderdaad niet heel lekker - maar hij smaakt erg goed hoor! Hij werkt ook hartstikke lekker :)

Groetjes Laura!

13

Re: Fondant uit de webshop hier...

vindt niemand het dan zo zwaar op de maag liggen?
Of gebruik ik teveel ( te dik)?Hoop dat iemand mij kan adviseren.

Groetjes

14

Re: Fondant uit de webshop hier...

@Sandy..
Het kan zijn dat het te dik is..ik zelf rol de marsepein tot 2mm dik...
En wat frisse vullingen en biscuitdeeg...heb me familie nog niet gehoord over het machtige...

Ik weet 't niet...maar ik lees mee wat de anderen hierover zeggen...

KuZz

15

Re: Fondant uit de webshop hier...

Ik vind RegalIce echt h

Mijn website: Presentaart

16

Re: Fondant uit de webshop hier...

Voorheen kocht ik ook de voorgekleurde versies van de fondant. er zat dan idd een gek luchtje aan, maar ja ik wist niet beter. na een frobeldag bij Do ben ik overgestapt op witte fondant van icecraft en kleur ik zelf de fondant. Ik vind deze lekkerder smaken. Tegenwoordig meng ik em ook nog een eens las de klant het wil met marsepein. Dan wordt het geheel wat vaster en lekkerder van smaak!!

17

Re: Fondant uit de webshop hier...

ik ben het ook oneens met marianne.. vind regaleice ook echt heel erg vies. ballina is op zich wel lekker, ice craft heb ik nog niet open gemaakt.. en marsepein werkt altijd goed en is superlekker vind ik dan.

18

Re: Fondant uit de webshop hier...

Ja zeg, dat kan niet hoor, het zomaar oneens met mij zijn :nooo









:+
Gelukkig heeft de webshop juist dáárom diverse merken, smaken verschillen ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

19

Re: Fondant uit de webshop hier...

Tot nu toe 3 soorten fondant geprobeerd.
Ook ik vind de regalice niet lekker (blijft zo vettig in je mond, blegh). De icecraft vond en vind ik makkelijk werken en ook wel lekker. Maar sinds kort heb ik een 5 kg. emmer van Bakels en die vind ik net als icecraft makkelijk werken maar de smaak is nog net iets lekkerder (ietsje minder zoet).
Jammer dat er geen proefpakketjes zijn met de verschillende merken bij elkaar.

Groetjes,
Marja

20

Re: Fondant uit de webshop hier...

Ik heb drie soorten uitgeprobeerd en ze zijn echt alledrie anders. Regalice (de gekleurde) vind ik heel zacht. Smaak gaat wel. De pettinice vind ik prima, goed uit te rollen, smaak goed. De icecraft vind ik erg moeilijk kneden, het lijkt wel een blok beton. Is dat normaal? Marsepein vind ik altijd lekker en werkt makkelijk.

21

Re: Fondant uit de webshop hier...

ik heb pas voor het eerst ook fondant gekocht. de pettinice. ik ben
er echt heel erg blij mee. het werkt super en de smaak is ook goed. ik vind het
fijner werken als met marsepein. al blijft de marsepein wel lekkerder.

22

Re: Fondant uit de webshop hier...

Hallo!
Ik wil voor mijn moeder haar 50e verjaardag een mooie taart gaan bakken.
Het leek me dan ook een leuk idee om dat dan ook maar gelijk goed en mooi te doen.
Ik wil een taart gaan bakken met rolfondant, en heb al meerdere sites bezocht, over het bewerken er van.
Ik vraag me dan toch af:
-Welk merk fondant blijft het langst "zacht"zegmaar dat hij niet uitdroogt, eenmaal op de taart.
-Kan je die kant en klare fondant ook even in de magnetron opwarmen zodat hij soepeler word?
-Hoe bewaren jullie de fondant, want bij de een lees ik dat het zo uitdroogt en bij de ander niet.
Ik hoop dat jullie mijn vraag willen beantwoorden,
:D
Groetjes en alvast bedankt,  karin

23

Re: Fondant uit de webshop hier...

kaar schreef:

-Welk merk fondant blijft het langst "zacht"zegmaar dat hij niet uitdroogt, eenmaal op de taart.

Ballina paste to cover, in Vanille of Chocolate-variant. Vanille vind ik het lekkerst

-Kan je die kant en klare fondant ook even in de magnetron opwarmen zodat hij soepeler word?

Ja hoor, paar tellen kan best

-Hoe bewaren jullie de fondant, want bij de een lees ik dat het zo uitdroogt en bij de ander niet.

Goed in de folie en dan in een (kunststof) bakje of zakje. In de kast, niet in de koelkast. Alle fondant - behalve Ballina paste to cover - droogt anders uit aan de lucht.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

24

Re: Fondant uit de webshop hier...

Ok hartelijk bedankt, ik hoop dat het mooi gaat worden.
Ik ga wat bestellen hier.
Iemand nog leuke/simpele ideeen voor op een taart voor iemand die 50 word?
Ik zat zelf te denken aan egaal bekleden, en dan rondjes maken met twee verschillende kleuren, met aan de onderkant dan een rand van die tweede kleur.
En natuurlijk een 50 op de ovenkaNT :D

25

Re: Fondant uit de webshop hier...

mijn B vertikt het om het goed te doen...
het is natuurlijk Bovenkant;)