Onderwerp: trempreren??????????????????
ik lees in sommige berichtjes:"getrempreerd met" weet niet wat dat betekend.wie wil het me uitleggen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » trempreren??????????????????
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
ik lees in sommige berichtjes:"getrempreerd met" weet niet wat dat betekend.wie wil het me uitleggen?
van internet:
TremperenLetterlijk betekent dit 'natmaken'.
Het royaal besprenkelen of neerleggen van gebak in een suikerstroop (of een andere, al of niet alcoholische vloeistof) om het gebak sappiger te maken en/of de smaak te verhogen
geloof ik om biscuit iets extra smaak te geven
Wel zuinig 'tremperen' anders wordt de kapsel veel te soppig. Ik gebruik een siliconen kwastje en besprenkel de kapsel met een liquer, een die past bij de rest van je taart qua smaak. Dus bij een chocolade vulling een chocolade liquer, of bij een caramel botercreme een caramel siroop (die in koffie gebruikt wordt om een smaakje te geven) etc.
Ik trempeer alleen zelf gemaakte biscuit omdat die wat droger is, als ik mix gebruik doe ik het niet, want dan wordt het klef.
Mirjam
Ik gebruik een plantenspuitje, en spuit zo een beetje de taart nat, net voor je de vulling erop legt.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » trempreren??????????????????
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.