1

Onderwerp: Botercreme onder Ganache...SPOED

Hallo,

Ik ben bezig met een taart waar ik ganache overheen wil doen.
Nu heb ik 'm gevuld met jame en bavaroise en dus de zijkanten staan open.
Nu wil ik de taart aan de zijkanten (en eventueel ook de bovenkant) glad smeren met botercrem en dan de rode ganache eroverheen....iemand enig idee of dat dat kan???

2

Re: Botercreme onder Ganache...SPOED

volgens mij moet dit gewoon kunnen hoor!!!!!!!! Succes!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

3

Re: Botercreme onder Ganache...SPOED

ik DENK dat het mogelijk is, maar zou dan wel eerst de taart even in de ijskast zetten, zodat de botercr

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

4

Re: Botercreme onder Ganache...SPOED

ganache kan wel , als hij maar koud is, maar waarom zou je beiden doen?
heb je daar een reden voor?

Eugenie

cateren is ook gebakjes maken :)

5

Re: Botercreme onder Ganache...SPOED

Nou dat wilde ik doen om de taart eerst een beetje glad te maken...
Uiteindelijk heb ik het niet aangedurfd omdat ik de ganache er warm op wilde gieten om 'm zo glad mogelijk te krijgen.
Heb nu 250 ml slagroom gemixed met 600 gram witte chocolade en rode vetoplosbare kleurstof en volgens mij zit het er aardig op.
Foto volgt morgen.

Bedankt voor jullie reacties !

Groetjes Nicole

6

Re: Botercreme onder Ganache...SPOED

ik doe het eigenlijk heel vaak met botercreme. En dat gaat heel goed!!

7

Re: Botercreme onder Ganache...SPOED

Als ik ganache gebruik, smeer ik de zijkanten eerst in met de iets afgekoelde ganache, en als de ganache nog iets verder is afgekoeld, (en dus iets steviger is geworden) giet ik
het er vanuit get midden van de taart overheen. Ik giet het over de gevulde biscuit zonder onderlaag.

Angelique

8

Re: Botercreme onder Ganache...SPOED

ik heb zojuist ganache gemaakt en over cake gesmeerd, maar dat trok er zo in.
komt dat omdat het cake is, of had ik toch ook botercreme moeten gebruiken. ik heb de ganache ong 30 min laten afkoelen. moet het ong aanvoelen als dunne chocopasta?

9

Re: Botercreme onder Ganache...SPOED

Brigitte schreef:

ik heb zojuist ganache gemaakt en over cake gesmeerd, maar dat trok er zo in.
komt dat omdat het cake is, of had ik toch ook botercreme moeten gebruiken. ik heb de ganache ong 30 min laten afkoelen. moet het ong aanvoelen als dunne chocopasta?

Kijk even naar mijn aardbeitaart in Show off daar heb ik mijn verhoudingen van witte ganache bezet...Ik had hetzelfde als jij maar nu ging het super.

10

Re: Botercreme onder Ganache...SPOED

ok ik heb je verhouding gelezen dan ga ik die de volgende keer gebruiken.
maar hoe dik moet het zijn, zoiets als chocopasta, dus nog langer laten opstijfen misschien?