1

Onderwerp: Vraagje over lijm en modelleren

Hallo,
wie kan mij helpen. Ik ben pas begonnen met deze verslavende hobby. Nou heb ik via deze forum veel antwoorden op mijn vragen gekregen alleen ik vroeg mij af wat het beste is om te gebruiken om figuurtjes te maken, fondant of marsepein. Moet hier dan ook nog tylose erdoorheen? En waarmee kan ik bijvoorbeeld armpjes of beentjes vastmaken. Moet ik daarvoor speciale lijm gebruiken of gewoon water.
Ik hoop dat iets hoort.
Alvast bedankt.
Sandra

2

Re: Vraagje over lijm en modelleren

Ze zeggen dat fondant beter is voor het modelleren

tylos lijm
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=34853

3

Re: Vraagje over lijm en modelleren

Hi Birgitta,
bedankt voor je antwoord.
Als ik tylose als lijm gebruikt op mijn figuurtje kan je het dan wel eten?
Ik had gelezen met de strik niet.
Groetjes

4

Re: Vraagje over lijm en modelleren

Jawel hoor, je kunt het prima eten. Je gebruikt maar heel klein beetje lijm en dat proef je niet op het geheel. Een strik is trouwens ook te eten, alleen omdat er veel tylose in zit, smaakt het een beetje naar gom - en da's niet zo lekker ;) Vergelijk het maar met het likken aan een postzegel of enveloprand ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Vraagje over lijm en modelleren

Bedankt voor je reactie Marianne. Hier kan ik wat mee.
Maar ik heb alleen marsepein in huis. Kan daar ook gemodelleerd worden?

6

Re: Vraagje over lijm en modelleren

Ja hoor, kan ook prima.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: Vraagje over lijm en modelleren

Ik heb tot nu toe alleen nog maar marsepein gebruikt. Werkt prima vind ik.

8

Re: Vraagje over lijm en modelleren

plakken wil ook prima met poedersuiker met een heel klein beetje water.

mijn taartjes kun je bekijken op: https://www.facebook.com/sjakkiestaarten
Ik ben in vorm! (Rond is een vorm, nietwaar?)