1

Onderwerp: glitters en glimmen, wat is nou de beste manier?

Ik heb 2 soorten glitters: sparkles candy floss van squires kitschen (webshop) en gold sparkle edible luster van sugarflair. Hoe kan ik deze nou het beste gebruiken/toepassen?
- met een kwast op de marsepein/fondant vegen
- met alcohol mengen en dan op de marsepein/fondant
- of kan je het ook gewoon door de marsepein/fondant kneden?

Ik heb het namelijk op de eerste manier gedaan en toen was het effect niet helemaal egaal, soms teveel glitters en soms te weinig, en had ik ook veel vegen. Een aantal van jullie doet het zo mooi egaal, alsof het net lijkt dat het door de marsepein is gekneed. En als alcohol nou de beste manier is, hoe is dan de verhouding alcohol en glitter?
Boel vragen weer, maar met de kerst enzo vind ik glitters zo mooi op een taart vandaar.
Groetjes Marije

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

2

Re: glitters en glimmen, wat is nou de beste manier?

Ik weet het antwoord niet, maar ben heeeel benieuwd naar de reacties. Ik heb namelijk voor kerst ook het een en ander besteld aan glitters en glimmers!

Groetjes Chantal

3

Re: glitters en glimmen, wat is nou de beste manier?

Wat ik altijd doe is als je bijvoorbeeld goud moet hebben, dan eerst de onderkleur van je marsepein al aanpassen aan je poeder, dus voor goud gebruik ik geel en dan met een heel zacht kwastje, ik heb een breed kwastje (0,5 cm), dus niet zo'n klein penseeltje. En dan wordt het echt heel egaal van. Met zilver dus eerst grijs er onder en dan bepoederen.

Met alcohol is het kleureffect gewoon anders, maar kan ook, maar ik vind zelf het droog bepoederen er egaler uitzien, maar dat komt misschien omdat ik met alcohol verfen nog niet in de vingers heb zitten.

Groetjes,
Wietske

Groetjes, Wietske
Al mijn foto's zijn te zien op http://felicitaartjes-wietske.mijnalbums.nl/