1

Onderwerp: Marsepein-Fondant-Ganache?

hi Dames,

Misschien wat hele ''domme'' vragen maar srry ik weet dr nog zo weinig van;
Ik zit te denken om een bol cakeje te bakken en die dan te bekleden,
Wat is nou precies marsepein/fondant/ganache?
marsepein ken ik wel maar wat is het andere en hoe zoet is het?
(in vergelijking tot marsepein? als je dat vergelijken kan..)
Waar kan ik kleine hoeveelheden kopen en waarmee kan ik het beste mn
taartje versieren..
ik wil er ook graag figuurtjes op, waar kan ik die het beste van maken?

Grtjss Tineke

PS heb net Poffert gebakken volgens mijn recept met bittere chocolade & appel
kennen jullie Poffert??

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..

2

Re: Marsepein-Fondant-Ganache?

http://www.deleukstetaarten.nl/index.php?FAQ:Bekleden


figuurtjes als in driehoekjes, en rondjes of poppetjes? naja, platte dingen kun je uitsteken van het materiaal waarmee je de taart ook hebt bekleed (fondant, marsepein) poppetjes zou ik boetseren van fondant met tylose.
succes...

3

Re: Marsepein-Fondant-Ganache?

Dankjewel,

Die pagina was ik zelf nog niet tegengekomen srry !!
wat is Tylose want dat zag ik zo snel niet staan,
Ik zat te denken om ''iets'' voor kerst te oefenen met sterretjes enz

Mocht er resultaat zijn dan laat ik het wel zien!!

grtjss en Bedankt

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..

4

Re: Marsepein-Fondant-Ganache?

tylose gebruik je om je fondant of marsepein steviger te krijgen.
normaal (zeker voorgekleurde fondant/marsepein) is behoorlijk soepel
van zichzelf, als je dan bijvoorbeeld het hoofd van poohbeer zou willen maken,
en je bent bezig met z'n neus, is het hoofdje al weer helemaal vervormd naar je
handen/vingers voor je daar mee klaar bent (hoop dat ik beetje duidelijk ben)
Als je er wat tylose doorheen doet, en dat een poosje van te voren in laat trekken,
is het wat steviger en daardoor makkelijker vormbaar. Tylose kun je bij de webshop bestellen.

Wat smaak betreft, is heel persoonlijk natuurlijk
Fondant word gemaakt van suiker, en is daardoor behoorlijk zoet, zeker zoeter
dan marsepein.
Ganache word gemaakt van chocolade, maar de smaak ken ik verder niet, heb het nog nooit gebruikt/gemaakt.

Als je platte figuurtjes wilt gebruiken op je taart kun je dat over het algemeen gewoon doen met het materiaal waarmee je je taart bekleed (mits het geen ganache is, want dit is vloeibaar).
Voor poppetjes en beestjes etc. is het heel persoonlijk, de

Stap binnen in een wereld vol taart
http://www.taartwereld.nl  |  http://taartwereld.blogspot.com/

5

Re: Marsepein-Fondant-Ganache?

dankjewel voor je reactie
ik lees het nu pas want zo laat ben ik nooit haha ;)
Ik snap het volgens mij wel..
Eens even kijken wanner ik begin, heb er wel zin in
maar wil er wel een gelegenheid voor hebben omdat
ik niet echt superveel te besteden heb wil ik dus niet zomaar
een taart maken.
Denk dat ik eerst ook begin met muffins decoreren!

Thanks voor de tips, heb nog Veel te leren zie ik!
Fijn dat jullie zo behulpzaam zijn.

Grtjsss

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..