1

Onderwerp: groene ganache

wie o wie kan mij helpen. Ik wil met kerst een kerstboomtaart maken, maar dan liever niet bekleden met marsepein. Nu had ik het idee om witte ganache te maken en deze dan groen te kleuren.
Ik heb alleen niet zo heel goede ervaringen met witte ganache. De vorige keer bleef het zo goed als vloeibaar.
Heeft iemand een recept die zo wie zo lukt?

alvast bedankt

2

Re: groene ganache

Bij witte ganache moet je het niet 1:1 doen maar met minder slagroom.
Misschien dat even koelen in de koelkast helpt voor het stijver worden..

“You know you are getting old when the candles cost more than the cake.”
Taartenhof

Re: groene ganache

Jep, heeeel goed laten afkoelen.

Groetjes Renske

4

Re: groene ganache

dat had ik de vorige keer ook gedaan. 200 choco en 100 slagroom. goed af laten koelen, maar het bleef vloeibaar zelfs na 3 uur in de koelkast. lijkt me toch wel lang genoeg. Kan het ook aan de choco hebben gelegen?

Re: groene ganache

Dan zou ik de verhoudingen veranderen en nog meer choco gebruiken. Misschien maar 50 slagroom dan. Even uitproberen.
Kan idd ook aan de slagroom liggen die je gebruikt.

Groetjes Renske

6

Re: groene ganache

misschien ligt het ook aan de chocolade ? Er zijn maar een paar merken (côte d'or, callebout,...) die goeie witte chocolade maken, heeft iets te maken met de ingredi

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)

Re: groene ganache

Ik heb laatst ook witte ganache gemaakt, maar ik doe het met cr

8

Re: groene ganache

kun je mij dat recept geven? kan ik dat ook proberen. Ik heb nu trouwens echte 'bakchocolade' uit duitsland. wie weet werkt dat ook beter.

Re: groene ganache

Tuurlijk!

Bij 300 gr. witte chocolade gebruik je 125 ml cr

10

Re: groene ganache

Sorry, ik zie nu pas dat ik niet schreef wat ik bedoelde.

Ik bedoelde dat het aan de chocolade kan liggen.

Groetjes Renske

11

Re: groene ganache

je kan ook kookroom gebruiken, is meestal al wat dikker dan slagroom

Taartendoos, Workshops, taart en meer.