Onderwerp: Fondant of marsepijn?
Wat werkt fijner,ik heb nu al wat dingen met marsepijn gemaakt en vind ik goed te doen?Wil nu fondant proberen ben alleen bang dat het heel moeilijk is en ik spijt krijg!
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Fondant of marsepijn?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Wat werkt fijner,ik heb nu al wat dingen met marsepijn gemaakt en vind ik goed te doen?Wil nu fondant proberen ben alleen bang dat het heel moeilijk is en ik spijt krijg!
Ik zw
wat is dan het verschil van marsepein en fondant Carin?
Ik heb alleen ervaring met fondant, maar wil eens marsepein proberen, want vind fondant niet zo lekker
Het enige nadeel van marsepein vind ik dat het soms nogal plakt. Maar het werkt indd super. Carin heeft mij toen eens een stukje meegegeven en ik ben om. Maar ik heb wel beide in huis. Wat ik vaak doe is marsepein met mmf mengen om te bekleden. Werkt net iets fijner. Maar ik denk dat je het zelf moet ondervinden.
Dus gewoon een kilo bestellen en proberen.
Ik ben net pas begonnen met taarten maken (pas 3 taartjes gemaakt) en heb om te beginnen bij mijn eerste bestelling wat fondant
Hier zijn al heeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeel topics over!
Bijvoorbeeld deze:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=18309
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=35884
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=30390
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=25392
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=20352
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15581
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15581
Enzovoort nogmeer.... !
Marsepein:
- is veel lekkerder
- bekleed veel makkelijker
- is niet elastisch
- scheurt niet
- rekt niet uit
- plakt niet
- staat mooier
Mengen met fondant doe ik NOOIT. Dan raak je zowat alle bovenstaande voordelen kwijt .
Ik heb wel fondant in huis. Gebruik het sowieso NOOIT om te bekleden. Weleens om te boetseren, maar ook dat doe ik liefst met marsepein.
Toen ik laatst Diddl moest maken heb ik gewoon marsepein wit gekleurd. En voila er was een marsepeinen Diddl, zie zelf maar:
Rolfondant:
- is veel lekkerder
- plakt niet
- staat mooier
Verder heeft Carin wel een beetje gelijk wat rekken en scheuren en zo betreft. Ik ben zelf van de fondant, maar bij workshops die ik geef gebruik ik vnl. marsepein
Voor het bekleden doe ik meestal 2/3 marsepein en 1/3 fondant. Dat wordt mooier vind ik en het werkt lekker. Ook blijft dan de lekkere marsepein smaak. En het wit van de fondant zorgt ervoor dat lichte kleuren niet te 'gelig' worden van de marsepein. Zo heeft iedereen zijn voorkeur... Gewoon alles een keer proberen...
Ik heb nu voor het eerst marsepein gebruikt en het werkt veel makkelijker.
Het droogt neit zo snel uit als fondant, ik vind het lekkerder, bekleden gaat makkelijker.
Nadeel vind ik dat het erg plakt, en bij lichte kleuren zie je er 'korreltjes' in. Fondant is egaler van kleur en ziet er strakker uit.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Fondant of marsepijn?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.