1

Onderwerp: sinterklaas figuurtjes Fondant

Hallo,

voor sinterklaas wil ik graaf funcakes maken en een figuurtje van fondant er opmaken dat iets met sinterklaas te maken heeft, Heeft iemand hier een patroon, mal of iets anders van, zondat ik opweg wordt geholpen,

nu we het toch over de goed heilig man hebben, bij foto's van een van jullie staat taart van de zak van sinterklaas. Even uit nieuwschierigheid hoe blijft die zak recht opstaan (de marsepein.. ) en hoe werk je de cake af? Ik dacht het is nl. misschien leuk voor surprisecadeau...

Groetjes Imke

2

Re: sinterklaas figuurtjes Fondant

Om marsepein hard te laten worden gebruik je tylose. Dit is een poeder waar je ook eetbare lijm mee kunt maken. Als je de poeder door de marsepein of fondant doet, wordt dit na ca. 12 uur hard. Bij de zak van sinterklaas gebruik je dan bijvoorbeeld keukenpapier om eronder te doen en zodra de marsepein hard is, kun je het papier weghalen
Voor een sinterklaasfiguurtje gebruik je gewoon een kleurplaat (kleurplaten.nl) en die maak je dan kleiner in een word-document.

Veel bakplezier

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl