1

Onderwerp: mmf (roosjes maken of figuurtjes)

Even vanaf mijn werk, maar ik wil vanmiddag graag verder.

Ik heb eergisteren mmf gemaakt, eerst al een paar proefroosjes gemaakt, maar ik houd het niet helemaal strak, de kantjes worden wat rafelig (geen ramp hoor, het ziet er wel mooi uit). Gisteravond wou ik verder met de overige die ik wou gebruiken voor de taart, lukte het niet meer (het mmf was wat brokkeliger geworden). In de magnetron gezet en toen was het weer te zacht, nadat het was "afgekoeld" was het te brokkelig.

Kan ik dat nog weer opnieuw gebruiken, door er weer wat water en eventueel poedersuiker bij te doen, en maken jullie ook wel eens vormen van mmf, of is het daarvoor niet zo geschikt?

Kan ik roosjes beter van marsepijn maken of van fondant?

Ik lees het graag weer, dan ga ik vanmiddag weer leuk verder (of vanavond onder het TV kijken) en ga ik mijn vriending zondag verassen met een mooie rozen taart (ze wilde helemaal niets voor haar verjaardag).

2

Re: mmf (roosjes maken of figuurtjes)

Hoi,

Ik maak alles van mmf hoor! Mijn ervaring is dat als het te brokkelig is het gewoon wat is uitgedroogd. Je kan er inderdaad even wat water doorheen kneden om de consistentie weer goed te krijgen. Het wordt van het water wel eerst plakkerig. Het helpt goed om dan bij het kneden even wat crisco/plantaardig frituurvet over je handen te verdelen.

Succes met je roosjes verder.

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes