1

Onderwerp: hartige taartbodems

Hoi,

Ik heb een boek "Verfijne partyhapjes en appetizers" van Martha Rose Shulman en daar staat het volgende recept voor boterdeeg voor (mini) quiches in.

BOTERDEEG
Dit deeg kunt u manen van bloem of volkorenmeel. Volkorendeeg smaakt veel notiger dan gewoon bladerdeeg, maar is iets lastiger uit te rollen omdat het gauw kruimelt. Genoeg voor 8-10 quichevormpjes van 7 cm doorsnee.

INGREDIËNTEN
175 gr. bloem of volkorenmeel (of half-om-half)
1/4 theelepel zout
90 gr. koude boter in stukjes
2-3 eetlepels ijskoud water

BEREIDINGSWIJZE
Roer het zout in een grote kom door het meel. Snijd er snel de boter door, rol het flink tussen uw handen en zorg dat de boter gelijkmatig verdeeld wordt. Het mengsel moet de consistentie van kruimels hebben.

Voeg met 1 eetlepel tegelijk het water toe en meng met een vork tot het deeg samenhang krijgt. Maak er een bal van en leg die minstens 20 minuten in de koelkast.

Als u klaar bent om het te verwerken, leg het dan op en licht met bloem bestoven werkvlak en druk het met uw vingertoppen uittot een dikte van 2 1/2 cm.

Bestuif de deegroller en het werkvlak licht met bloem zodat het deeg niet vastplakt. Een koel opervlak zoals marmer werkt bijzonder goed. Rol het deeg maar in

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes