Onderwerp: Perzik-Griesmeelcake
Perzik-Grieslmeelcake
( Dit recept gemaakt tijdens een High Tea workshop, heerlijk tussendoortje!)
Voor de caramel:
125 gr. suiker
65 ml. water
Voor de cake:
125 gr. suiker
3 perziken in stukken gesneden
1,5 dl. extra virgine olijfolie
4 eieren
sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
60 gr. griesmeel
90 gr. gemalen amandel
1,5 theelepel bakpoeder
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Maak van de suiker en het water in een pan met een dikke bodem een donkere caramel en giet deze in een cakevorm bekleed met bakpapier.
- Leg de perzikstukjes in de caramel.
- Klop de 125 gr. suiker, olie, eieren, rasp en een snufje zout in een kom.
- Voeg de griesmeel, amandel en bakpoeder toe en mix tot het een homogene massa is.
- Giet alles in de vorm en strijk glad met een lepel.
- Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar.
- Laat 10 minten afkoelen voordat je de cake op een rooster stort
- Serveer de cake warm of op kamertemperatuur met room met honing of vanilleijs.
Esther