1

Onderwerp: tylose vraagje

He baksters,

Ff een vraagje:
Kan je als fondant met tylose is bewerkt, dit nu wel of niet eten. Ik begreep dat je een strik niet kunt eten? Maar lettertappits?

Groetjes Lin

2 Laatst bewerkt door kiwi (03-11-2008 10:04)

Re: tylose vraagje

Technisch gezien zou het wel kunnnen, maar het geeft een raar gevoel in de mond als je iets eet met tylose. Beetje slijmerig, plakselachtig. Vindt ik dan he? Dus ik zou geen strik op eten...
Maar letters zijn zo klein dat je daar eigenlijk niets van proeft. Maar ik gebruik eigenlijk ook geen tylose voor tappits.

3

Re: tylose vraagje

Oke, ik dacht al wil lettertappits gaan gebruiken voor verjaardags petit fours voor oma  dr verjaardag, ik denk als ze alles er dan eerst af moeten pellen. Maar werkt het wel goed die lettertappids zonder tylose?
Rol je dan eerst je fondant heel dun uit, dan ff laten drogen en dan met de tappids, of doe jij het anders. Ik lees overal dat het zo'n gedoe is.

Groetjes Lin

4

Re: tylose vraagje

Inderdaad; even heel dun uitrollen, laten drogen. Bij witte letters doe ik de tappit ook even dopen in wat poedersuiker, even aftikken en dan de letter uitdrukken. Sla ze er dan zo uit!
Bij gekleurde letters natuurlijk niet, maar dan gewoon wat langer laten drogen!