1

Onderwerp: Slagroom in vulling verwerken, hoe lang houdbaar?

Hallo!

Ik heb een vraag. Ik wil graag een taart gaan bakken met als vulling slagroom/vanillesaroma en viervruchtenjam. Maar ik lees allerlei 'enge' verhalen op het forum over 'doorlekken' en de houdbaarheid. Hoe lang kan ik zo'n taart bewaren? En als ik de delen ong 1cm van de kant een goede dijk van botercreme maak, dan is er toch hoogstwaarschijnlijk geen sprake van 'doorlekken' ? Ik wil de taart nl bekleden met marsepein

Groetjes Aline

2

Re: Slagroom in vulling verwerken, hoe lang houdbaar?

hoi

de kan de taart dan wel een paar dagen bewaren hoor ik werk zelf als verkoopster in en bakkerswinkel en ik mag de marsepeintaarten voor 1 1/2 weekverkopen meestal haald dat het niet  hoor :D dus ik zou zeggen een dag of 3 a 4 moet kunnen succes ermee

groetjes Carolien   
www.cakepunt.nl

3

Re: Slagroom in vulling verwerken, hoe lang houdbaar?

Ja hoor 4 dagen moet zeker kunnen, wel in de koelkast op standje 1.
Anders is het te koud, en zal hij eerder gaan zweten als hij uit de koelkast komt.

4

Re: Slagroom in vulling verwerken, hoe lang houdbaar?

Met vullingen die 'nat' zijn is het inderdaad beter om een dijkje van botercreme te spuiten. Zo voorkom je doorlekken.
Ik ben het overigens niet eens dat ee slagroomtaart 4 dagen in de koeling kan.
Als wij slagroom kloppen en het zo in de koelkast laten staan, laat je het dan ook 4 dagen staan? Ik dus niet. Ik vind 2 dagen de max met slagroom vullingen.
Je kan overigens ook de saroma door de botercreme doen. Is ook erg lekker!
en langer houdbaar.