1

Onderwerp: Zelf ei(wit) pasteuriseren?

Hallo,

Weet iemand of het mogelijk is om zelf eiwit te pasteuriseren? Ik kan hier geen eiwitpoeder krijgen en helaas ook geen gepasteuriseerde eiwitten. Natuurlijk kan ik het via de webshop bestellen en het (via via) naar IJsland laten sturen, maar het zou zoveel handiger zijn als het mogelijk is om het zelf te kunnen doen.

groeten, Marieke

groeten, Marieke

2

Re: Zelf ei(wit) pasteuriseren?

Ja dat schijnt te kunnen: http://eetschrijven.blogspot.com/2007/1 … seren.html

3

Re: Zelf ei(wit) pasteuriseren?

he, dat is handig!

4

Re: Zelf ei(wit) pasteuriseren?

Bedankt voor de link.

Wat ik me afvraag is of de 55 graden waarover gesproken wordt klopt. Ik dacht altijd dat Salmonella pas rond de 70 graden het loodje legde?

groeten, Marieke

5

Re: Zelf ei(wit) pasteuriseren?

maar bij 70 graden wordt je ei wel gaar...............

Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: Zelf ei(wit) pasteuriseren?

"In addition, many types of bacteria need to multiply before they reach levels that can cause illness – and they multiply rapidly between 40 and 140 degrees Fahrenheit (4 and 60 degrees Celsius). Thus, foods contaminated with salmonella that are not refrigerated or cooked properly may cause illness."

als dit waar is is lange tijd op 55 graden houden geen goed idee... dan krijg je juist nog meer bacteri

7

Re: Zelf ei(wit) pasteuriseren?

Maar hoe doen ze dat dan in de gepasteuriseerd-ei-fabriek?? Misschien willen ze daar hun geheim wel verklappen?

Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.