1

Onderwerp: Afsmeren

Hallo allemaal,

Ik ga een taartje voor de verjaardag van m'n schoonmoeder maken. Vulling Chocolademousse en Bananenkwark van Mona. Nu is de vraag kan ik de taart dan ook afsmeren met chocolademousse of niet? Anders moet ik speciaal voor het afsmeren botercreme gaan maken en daar heb ik eigenlijk niet zo heel veel zin in hahahaha.

De taart ga ik donderblauw bekleden en daarna helemaal vol doen met bloemen, van eventueel doorschijnen heb ik dus geen last.

Ik hoor graag jullie tips.

Alvast bedankt in ieder geval!

Groetjes,


Wendy

Er schijnt altijd wel ergens de zon

2

Re: Afsmeren

Ik zou het niet doen, want in chocolademousse zit teveel vocht, je loopt dan het risico dat je m'pein / fondant gaat smelten. Je kunt evt. wel afsmeren met chocoladepasta.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: Afsmeren

zou ik ook niet doen.
en als je botercreme over hebt kun je het in de vriezer gooien voor de volgende keer.
of je maakt gewoon weinig, van 50 of 100 gram roomboter+mix/poedersuiker.
dan heb je ook bijna niks over.
of je maakt wel veel, gooit er lekker chocopasta overheen en doet het de dag daarna op je brood :D

4

Re: Afsmeren

Ja, zou dan ook gewoon pasta gebruiken.

5

Re: Afsmeren

Dank jullie wel allemaal. De taart is inmiddels af. Uiteraard niet geworden zoals ik graag wilde maar dat is bijna altijd zo hahaha. Heb overigens t

Er schijnt altijd wel ergens de zon