1

Onderwerp: afdruk ijskristallen na ontdooien?

Goeiedag:)

Zet mijn vraagje maar even hier neer, omdat het in dit geval gaat om de bovenkant van mijn met fondant beklede taart. Voor het eerst met Pettinice gewerkt. Wel lekkerder qua smaak, maar vind toch - geloof ik - Regalice veel fijner werken. Gladder en minder korrelig.

Afijn, de taart heeft 3 weekjes in de vriezer gezeten. Vanmorgen ontdooid mee naar het werk genomen om mijn verjaardag nog even (na) te vieren. En nu zie ik allemaal afdrukjes van ijskristalletjes in de bovenkant zitten :(! Heb ik met regalice nog nooit gezien. Is dit een bekend fenomeen van Pettinice of is er gewoon een keertje iets raars gebeurd met invriezen? Hij zat in een pedaalemmerzak, ontdooien in doos in koelkast.
Ik heb net van het weekend een taart staan maken + bekleden (ook weer Pettinice) als cadeau en hoop toch dat ik dit over 2 weken niet opnieuw ga zien :/.

2

Re: afdruk ijskristallen na ontdooien?

Ik heb het nog nooit gezien. Maar ik gebruik nooit fondant, ongeacht welk merk. Ik gebruik alleen marsepein en dan heb je dat niet.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3 Laatst bewerkt door Freya (28-10-2008 14:49)

Re: afdruk ijskristallen na ontdooien?

Sja, ik heb blijkbaar veel mensen om me heen die geen marsepein lusten, inclusief mezelf.;)
Overigens zou ik hebben gedacht dat ijskristallen ook in marsepein wel hun afdruk nalaten tijdens het ontdooien. 'k Ga in elk geval de vriezer zelf maar weer eens ontdooien en invriestijd echt beperkt houden tot 2-3 weken.)


Verder niemand hier iets over te roepen? :/