1 Laatst bewerkt door kaatjewiebelaatje (27-10-2008 12:36)

Onderwerp: wieken van de molen

Ik heb zaterdag uitgebreid alle mooie taarten mogen bewonderen. Geweldig allemaal. Nu moet ik zelf voor vrijdag ook een taart maken met een molentje erop. Daarom even een vraagje; Kan ik voor het molentje het beste cake gebruiken of lukt het met biscuit ook wel?
En het belangrijkst; wat is volgens jullie de handigste manier om de wieken te maken; icing, marsepein met tylose ??. Hoe hebben degene die een molentje hadden de wieken aan het molentje bevestigd??, Ik hoop dat jullie me kunnen helpen,
Karen

Groetjes Karen

Re: wieken van de molen

ik denk sowieso niet met marsepein, omdat dat toch wat vettig blijft en dus niet goed hard wordt...

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: wieken van de molen

met chocolade?

4

Re: wieken van de molen

Ik zou cake doen en pastillage gebruiken voor de wieken. En als je dat niet wilt, zou ik voor fondant gaan met tylose (regalice of pettinice). Maar ik weet niet hoe de dames voor de wedstrijdtaarten het hebben gedaan :nooo

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: wieken van de molen

Volgens mij heb ik ook wieken gezien van ouwel en toen beschilderd.

"Ik maak nou eenmaal graag strikken" 
Groetjes, KARIN  www.taartvankarin.nl

6

Re: wieken van de molen

Kaatje E. schreef:

Volgens mij heb ik ook wieken gezien van ouwel en toen beschilderd.

:Y, dat was Miekjes taart.......superidee

Alles goed???? nee 3 fout