Onderwerp: Opstart vraagjes
Hallo,
Ik heb even wat basis vraagjes. Ben al even geleden begonnen met taarten decoreren toen ik (tot 2 maanden terug) in het buitenland woonde. Daar gebruikten ze echter alleen butter icing of fondant. Dus heb totaal geen ervaring met het werken met marsepein (wat ik eigenlijk wel veel lekkerder vind). Ik heb wat zitten snuffelen op de site, maar in plaats van alleen maar antwoorden krijg ik er juist flink wat vragen bij. Heb dus eerst wat antwoorden nodig. Hier mijn vragen lijstje:
1) Wanneer gebruik je fondant vs marsepein? Is er verschil in techniek of is er alleen verschil in smaak?
2) Ik heb wat gelezen over marsepein dat smelt. Heb die ervaring niet met fondant. Hoe komt dat en hoe kun je dat voorkomen?
3) Ik gebruik kleurloze alcohol om uitsteeksels op de fondant te plakken. Gebruik je hetzelfde bij marsepein?
4) Ik las ergens iets over marsepein en fondant mengen. Wanneer/waarom doe je dat? En wat is dan de verhouding?
5) Ik gebruikte gum-tex van Wilton in de fondant bij het maken van figuurtjes om het te laten uitharden. Is dat hetzelfde als Tylose? Of Tragacanth?
6) Wat werkt prettiger, Tylose of Tragacanth? Of is er geen verschil merkbaar/proefbaar?
7) Hoe krijg je de kleuren mooi als je met marsepein werkt? De fondant of butter icing was altijd al wit bij de start, dus de kleuren die je toevoegt blijven mooi. Marsepein is natuurlijk niet wit, dus dat zal de kleuren beinvloeden. Maak je het eerst wit en zo ja, hoe?
8) Ik gebruikte sno-creme (een plantaardig vet, op soya basis geloof ik) voor de butter icing. Die zorgde ervoor dat de icing mooi wit was. Hoe krijg je de butter icing hier wit? (Want met boter wordt ie toch wel geel verwacht ik.) Zelfde manier als de marsepein?
Sorry, het is even een lijst geworden. Ik wil volgende week weer eens een mooie verjaardagstaart gaan maken, dus moet weten wat ik op mijn boodschappen lijstje moet zetten. Wordt het deze keer dan mijn eerste taart met marsepein? Maar voordat ik ga bakken & decoreren moet ik eerst even verder met verhuisdozen uitpakken!
Alvast enorm bedankt voor jullie antwoorden.
Groetjes,
Mascha