1

Onderwerp: Botercreme en Marsfond vraagje van een beginner

Hallo allemaal!

Dit word mijn eerste taart en heb even een vraagje over de botercreme.
zelf had ik bedacht om de botercreme 1 op 1 te maken om mee af te smeren. De vulling wil ik doen van banketbakkersroom aangemaakt met water moet ik hem daarna even laten rusten?
kan ik hem dan bekleden met de marsfond die ik heb gemaakt zonder dat dan de marsfond gaat smelten of etc. door de botercreme?
Kan ik de taart dan gewoon buiten de koelkast bewaren?

Gister heb ik de biscuit al gebakken en de taart is voor morgen middag.

Heb ook al gezocht op het forum maar kon niet echt wat vinden.

Alvast bedankt voor jullie advies!

Re: Botercreme en Marsfond vraagje van een beginner

Ik zou de taart na het vullen(en evt afsmeren) even laten rusten, dan kan hij nog iets inzakken.

Je kunt hem dan goed bekleden met marsefond, dit smelt alleen van water/vocht. Botercreme 1:1 is perfect om af te smeren.

Je kunt de taart buiten de koelkast bewaren, op een koele plek is wel handig.

Succes, ben benieuwd naar het resultaat!

Groetjes Renske

3

Re: Botercreme en Marsfond vraagje van een beginner

Oke, bedankt!
als hij klaar is plaats ik uiteraard even een foto'tje

Groetjes Richelle