Onderwerp: Friese kruidkoek!
Hierbij een receptje voor de ontbijtkoek-liefhebber
Ontzettend simpel, met weinig afwas en een super resultaat
2 eetl koekkruiden
300 g bloem (gezeefd)
1 zakje bakpoeder + 1 theel
250 g donkere basterdsuiker
1 ei
250 ml melk
snufje zout
1 cakevorm van 1 L (ik gebruik met siliconen; werkt super!)
een garde
kom
weegschaal
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng in kom alle droge ingredienten (met het zout) even met de garde.
Klop ei los en voeg ei met melk toe en roer met garde tot glad beslagje.
Bak in ca 50/60 min gaar iets onder het midden.
Hij is gaar als sateprikker er droog uitkomt.
Laat ca 15 min in de bakvorm afkoelen op rooster en stort hem dan op t rooster.
Laat volledig afkoelen en verpak goed in aluminiumfolie....
nu het ergste; wacht minstens 1 nacht voor een heerlijk resultaat
Succes!