1 Laatst bewerkt door meissie (08-10-2008 12:16)

Onderwerp: wanneer snij je de lagen?

Ik ga steeds de mist in met het zagen van lagen. Ik weet niet waar het aan ligt maar soms brokkelt de hele cake of taart uit elkaar ervan.

Dus wanneer kun je het beste in lagen snijden/zagen?

Als de cake/kapsel nog warm is of juist niet?

Wie heeft tips?

make cupcakes, not war
***mijn foto-album***

2

Re: wanneer snij je de lagen?

Ik snijd pas andat ik de biscuit heb ingevroren. Na het ontdooien snijd de biscuit een stuk makkelijker dan als ie vers uit de oven komt.
Nog nooit problemen gehad!
Miischien als je niet wil wachten kan je hem even in de koelkast leggen voor het snijden.

3

Re: wanneer snij je de lagen?

OK, dus koud gaat het zowiezo beter begrijp ik... dan doe ik dat even proberen. Ze zijn net uit de oven (2 straciatella cake bollen) dus dan zet ik ze zo in de koelkast...
Ik hoop dat dat helpt want ik heb een taartzaag gekocht maar het lukt me nogsteeds niet om mooie lagen te krijgen.

bedankt :)

make cupcakes, not war
***mijn foto-album***

4

Re: wanneer snij je de lagen?

Gisteren heb ik voor het eerst een kapsel gesneden die niet was ingevroren maar had in het midden wel een klein gaatje. Dit heb ik nooit als ze ingevroren zijn geweest. Wel had ik hem een uurtje in de koelkast gehad.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

5

Re: wanneer snij je de lagen?

Goede tip...Thanks....

cake a day, takes the sorrow away!!!!

6

Re: wanneer snij je de lagen?

Maakt eigenlijk niet zoveel uit. Soms snij ik hem door als hij nog lauw is, dus net uit de oven komt. Soms als hij ingevroren is geweest.

7

Re: wanneer snij je de lagen?

Als ik ze niet invries, bak ik 's avonds en snij ze de volgende dag. Dat gaat altijd heel goed.

8

Re: wanneer snij je de lagen?

Wat een stuk scheelt is als je niet snijdt maar zaagt. Van snijden gaat een kapsel sowieso kapot.
Het allermakkelijkst gaat het na een nachtje in een plastic zak, vooral NIET in de koeling.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

9

Re: wanneer snij je de lagen?

Nou het is gelukt hoor. Heb het ff in de viezer gezet en gesneden. Ik heb ook andere mix gebruikt dan anders (van de lidl) en was minder kruimelig dan ik normaal bij cakemix heb. :)

make cupcakes, not war
***mijn foto-album***

10

Re: wanneer snij je de lagen?

Meestal maak ik het biscuit de dag van tevoren. Die doe ik dan in een zak (pedaalemmerzak of iets dergelijks), die vouw ik dicht en dan leg ik hem in de koelkast. Als hij er dan de volgende dag uitkomt is hij nog goed vers en kan ik hem een stuk makkelijker snijden.

Heb het vorige week ook een keer geprobeerd om de taart te snijden vlak na het bakken, maar hij ging ook heeel erg brokkelen!

Groetjes Laura!

11

Re: wanneer snij je de lagen?

Een taartzaag gaat zeker beter. En niet meteen snijden als ze net uit de over komen, beter is het om ze te laten afkoelen.
Maar lees net dat het je al is gelukt.
Veel succes!

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

12

Re: wanneer snij je de lagen?

Een taartzaag gaat zeker beter. En niet meteen snijden als ze net uit de over komen, beter is het om ze te laten afkoelen.
Maar lees net dat het je al is gelukt.
Veel succes!

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

13

Re: wanneer snij je de lagen?

Zelf bak ik hem altijd de avond van te voren, en als de oven dan bijna afgekoelt is bewaar ik het kapsel daarin tot de volgende dag. Dan zaag ik hem door met het broodmes, en nog nooit problemen gehad.
Succes ermee.

Doe waar je van houdt, en je zult houden van wat je doet!
Groetjes, Ienke