Onderwerp: kan je botercreme extra nou wel of niet gebruiken om af te smeren?
Ja dat is eigenlijk mijn vraag. Met de zoekfunctie kom ik er niet echt uit....
wie kan me helpen?
thanxs! marije
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » kan je botercreme extra nou wel of niet gebruiken om af te smeren?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ja dat is eigenlijk mijn vraag. Met de zoekfunctie kom ik er niet echt uit....
wie kan me helpen?
thanxs! marije
Ik zou het niet doen! Er zit namelijk water/melk in om de banketbakkersroom te maken. Die door de Botercreme extra zit.
Tja en om geen risico's te lopen zou ik dit zeker niet aandurven.
Er zullen vast mensen zijn die me tegen spreken, maar er bestaat echt een kans dat het dus mis gaat.
Ik doe het nooit moet ik zeggen, want de kans is toch een stuk groter dat het gaat smelten. De marsepein dus
Oke dankjullie wel! Ik vond de room er nu ook al een beetje te waterig uit zien. Heb zo een kinderworkshop dus wil dan zeker het risico niet lopen.
tnxs meiden!!
En de botercrememix van de webshop? Ik gebruik die altijd om af te smeren en ik heb nog nooit problemen gehad. Nou smeer ik wel vrij dun, misschien maakt dat uit?
botercreme 1:1 kun je wel gebruiken ervoor. Daar zit geen water in. Ik gebruik het wel altijd.
En de botercrememix van de webshop? Ik gebruik die altijd om af te smeren en ik heb nog nooit problemen gehad. Nou smeer ik wel vrij dun, misschien maakt dat uit?
Die gebruik ik ook altijd hoor! Maar ik smeer ook heel dun af.
Met botercreme extra zou ik ook dus niet afsmeren.
Afsmeren met botercrememix doe ik ook niet meer, althans niet voor opdrachten. Het gaat bij mij namelijk niet altijd goed als ik afsmeer met de mix. Voor eigen taartjes vind ik dat geen ramp maar voor opdrachten doe ik dat dus echt niet.
Zou dit zelf ook niet doen inderdaad, dat is te nat en dan gaat je marsepein smelten.
Met de mix van de webshop wordt over het algemeen ook veel afgesmeerd, die werkt dus prima.
Zelf gewoon ik altijd 1:1 botercreme. Dus bijvoorbeeld: 250 gram boter = 250 gram poedersuiker, en dan nog een beetje vanille essence er doorheen.
Ik smeer wel altijd af met botercreme extra en het is nog nooit fout gegaan... Maar, ik zal wel geluk gehad hebben dan!
Ik zeg altijd maar zo: afsmeren met botercr
Nee dat is ook wel zo.... ik doe voorzichtigheidshalve al wel maar 350 ml water ipv 400 in de bbr-mix, en dan 400 g boter ipv 340. Misschien dat het daarom steeds goed is gegaan? Zelfs de afgelopen zomer, toen het zo smerig vochtig en warm was een aantal dagen, is er niks gesmolten... Ik vind 1:1 botercreme gewoon niet zo lekker...
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » kan je botercreme extra nou wel of niet gebruiken om af te smeren?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.