1

Onderwerp: boter door biscuitmix?

Ik wil even een taartje maken, die ook bekleed moet worden en wil graag een wat steviger kapsel dan biscuit. Maar ik heb nog heel veel mix liggen voor biscuit.....
kan ik boter door de biscuitmix doen om het kapsel steviger te maken?
Zo ja, hoeveel?

2

Re: boter door biscuitmix?

Nee, lijkt mij niet. Als je biscuit mix hebt liggen zul je gewoon het recept moeten volgen. Je kunt wel een gedeelte cacao toe voegen, de verhoudingen daarvoor staan op de site van de webshop. Daardoor word het biscuit wel wat steviger. Als je echt stevig biscuit wilt, kun je het het beste maken van gewoon cake beslag

kijk hier voor de beschrijving van de chococake:

http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=1811

Stap binnen in een wereld vol taart
http://www.taartwereld.nl  |  http://taartwereld.blogspot.com/

3

Re: boter door biscuitmix?

ik denk dat het wel kan: lees dit topic maar eens en dan het berichtje van wietske

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … hp?id=8516

(op de eerste pagina nog)

succes!

4

Re: boter door biscuitmix?

Ik denk ook dat het wel kan. Als je een recept voor "cake, warme methode" ziet staat er:
•    Vetstof smelten en tegen het kookpunt verhitten;
•    Eieren, suiker, citroenrasp en eventueel zout verwarmen tot 37°C en luchtig kloppen;
•    Gezeefde tarwebloem en/of cakepoeder doorspatelen;
•    Als laatste de gesmolten vetstof doorspatelen;

Dat eerste stuk is hetzelfde als een gewoon kapsel, en er wordt gewoon boter aan toegevoegd! Dit recept is de verhouding ei, boter 1:1...
Succes ermee!