Onderwerp: Aardbeienmousse: hoe stijf?

Hallo allemaal,

hoe stijf moet de aardbeienmousse van Koenie eigenlijk worden? Moet je er een lepel in kunnen laten rechtstaan?

Hoeveel gelatine gebruiken jullie? Want als ik het recept volg en 3 blaadjes gebruik wordt het echt niet stijf.

alvast bedankt

groetjes Inge uit Belgi

2

Re: Aardbeienmousse: hoe stijf?

ik heb ook niet dat er een lepel in blijft staan hoor.
maar ik hou gewoon het recept aan, en dan een aantal uren in
de koelkast. Ik maak het zelfs meestal de dag van te voren, zodat
het een nacht in de koeling kan blijven staan voor ik het als vulling
gebruikt. Ik spuit overigens altijd dijkjes voor ik ga vullen, om het
risico van uitlopen te beperken... behalve
als botercreme m'n vulling is natuurlijk

Stap binnen in een wereld vol taart
http://www.taartwereld.nl  |  http://taartwereld.blogspot.com/

3

Re: Aardbeienmousse: hoe stijf?

Vorige keer heb ik speciale slagroom voor gebak gebruikt, de mouse was toen na een half uur in de koelkast zo stijf dat er idd een lepel in kon blijven staan.
En hij was heeeerlijk!

Doe waar je van houdt, en je zult houden van wat je doet!
Groetjes, Ienke

4

Re: Aardbeienmousse: hoe stijf?

ik heb het gewone recept ook gemaakt, maar bij mij bleef het vla.. terwijl de slagroom zo stijf als boter was geworden!
volgend aardbeienseizoen nog maar eens proberen :)

5

Re: Aardbeienmousse: hoe stijf?

Je kunt hem een dag van tevoren maken, dan heeft hij langer de kans wat in te dikken.
Zelf doe ik altijd een gelatineblaadje extra, dan wordt hij ook prima.

Groetjes Laura!

6

Re: Aardbeienmousse: hoe stijf?

Vorige keer was ie wat dikker dan de laatste keer. Maar met dijkjes van botercreme ging het prima. En het was net zo lekker als de dikkere!

Greetz Miranda
Ik hou van mezelf en gelukkig is het wederzijds!