Onderwerp: Sinterklaaskoeken
Ze zijn reeds overal bij de bakker te krijgen
maar deze kunt U best zelf en niet duur
1 kilogram bloem
250 gr smeerboter(niet uit koelkast alle ingredienten op kamertemperatuur)
3 eiers
dan samen doen
1 klein kopje melk
1 klein kopje water
2 pakjes gist van 40 gr (verse)
28-30 klontjes suiker dit samen tot gist vermengt is
dit alles samen doen bij de bloem eiers en boter
goed kneden in keukenrobot
laten rusten 1 uur tot 1uur30
uitrollen tot 1 cm dikte
en dan vormpjes maken
opnieuw half tot 1 uur laten rusten
in voorverwarmde oven de gerezen koeken eerst bestrijekn met eigeel
of heb U geen meer over geen paniek een restje koffie kan ook
op 220 graden circa 15 minuten bakken
en de koeken zijn zeer licht en zeker 3 -4 cm hoog
succes gegarandeerd en laat iets weten
Kan me iemand recept van stevige slagroom geven
Mislukt bijna altijd wordt NIET stijf
alvast bedankt