1

Onderwerp: Ben niewe en heb een vraag

Ik ben niewe leesde altijd wel me maar had me nog niet aanmgemeld.Mijn complimenten echt prachtig werk wat jullie allemaal doen.Nu komt mijn vraag!

Ik wilde gisteren een schwarzwalder kirschtorte maken,nu dat recept wat ik heb klopt niks van de biscuit deeg!Mij lukt die niet en vele andere die ik ken lukt hem ook niet.Nu dacht ik hem ff anders te maken heb hem gisteren 4 x geprobeerd En vandaag eindelijke na de 5e x lukt die ..k heb dit er in gedaan:

100 gr maizena
125 gr suiker
1vanille suiker
1 bakpoeder
100 gr meel
en 1.5 eetlepel cacou
4 eieren
en 4 eetlepels water


Nu heb ik eerst de eieren met de water heel goed gemixd en toen de suiker erbij het werd een mooie luchtige mengsel die ik nog niet eerder had gehad dat kwam doodat ik ier op de site las dta je goed moest mixen ,dat ging perfect toen heb ik de maizena en de meel gezeefd en de bakpoeder ook en dat vermengd en de cacou apart ook gezeefd!Na dat ik met mixen klaar was heb ik eerst de cacou er door gemengd rustig en daarna de bloemmengsel.Het zag er mooi uit heb in bakblik gegoten en in de oven op 180 gr.Hij rees echt de pan uit zag er mooi uit,tot ik ging priken met breinaald en hij was gaar heb ik hem uit de oven gehaald en toen is is best erg ingezakt.Nog niet erg dacht dat beetje kan wel.MAar ging hem snijden en toen voelde ik dat van binnen nog plakte en met snijden ging het mis!


Wat heb ik verkeerd gedaan?Ik wil nog 1 x proberen straks.Ahahha ben nu al 20 eieren kwijt :( maar geef de moed niet op!Bedankt alvast hoop dat iemand tips voor me hebt!

2

Re: Ben niewe en heb een vraag

Als je taartje inzakt en hij is nog nat van binnen dan is het taartje nog niet gaar.
Ik zou zeggen "iets langer in de oven"
Hier boven bij zoekfunctie kan je ook tips opzoeken.
Enne Ilhame, niet opgeven hoor.

Gr Paloma

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

3

Re: Ben niewe en heb een vraag

Ik sluit me helemaal bij Paloma aan: niet opgeven!! en deze taart iets langer in de oven. De breinaald op een paar plaatsen prikken en er langzaam uithalen, dan weet je zeker of-ie wel of niet nog vochtig is aan de binnenkant.

(de taart klinkt trouwens wel

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Ben niewe en heb een vraag

HEt was me die avond nog gelukt en hier heb ik de fotos van het resulataat hij was erg lekker thx voor de tips.En de biscuit deeg was ook super!


http://i16.tinypic.com/2vjtt1h.jpg



http://i17.tinypic.com/34949ra.jpg




http://i17.tinypic.com/2qthmjr.jpg

5

Re: Ben niewe en heb een vraag

mjammie ziet er erg lekker uit!!! Zo zie je maar de aanhouder wint!!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

6

Re: Ben niewe en heb een vraag

Wow, dàt ziet er lekker uit :9 !!

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: Ben niewe en heb een vraag

Ik ben ook nieuw en heb ook een vraag. Eerst maar ff voorstellen, ik ben Marielle, 26 jaar en ik heb de passie en talent voor et bakken van mn moeder geleerd.

Ik ben bezig met een taart en nou heb ik allemaal leuke ideeen enzo, maar ik wil graag simpel en goedkoop met cacao een chocoladeglazuur maken, ik kan alleen nergens een receot vinden.

En ik ben gisteren aan de slag gegaan met royal icing, volgens mij is het heel goed gelukt, alleen kan ik geen bloemetjes maken met mijn spuitmondjes, terwijl er toch echt sterretjes in staan.... Iemand een idee wat ik fout doe?

8

Re: Ben niewe en heb een vraag

dat ziet er errruuuuuggg lekker uit... kan het bijna proeven :)  denk dat ik er ook eentje ga maken!! of uhh... ga je een stukje voor me opsturen ?? :)