1

Onderwerp: fondant van debbie brown

Ik had de fondant gemaakt volgens haar boek :

1 eiwit gemaakt van eiwitpoeder
30 ml glucosestroop
625 gr poedersuiker
een klein beetje vet shortening.

Ze geeft wel de voorkeur aan die van renshaw, die dus ook in mijn bestellijstje staat.

Maar ja hoeveel is precies 1 eiwit ? Ik had de helft gedaan van wat ik met icing maken gebruik , dat was misschien net te weinig.

Dit lijkt me zo een simpel recept. Hij was goed kneedbaar, te goed misschien. Zoals dat bolletje dat het lijfje was van mijn dragqueen ,dat verloor langzaam zijn vorm door de zwaartekracht en dat kan niet de bedoeling zijn.

dus 1 eiwit is ?

2

Re: fondant van debbie brown

Na even googlen (en toen kwam ik op ons eigen forum terecht :+ ) vond ik:

Voor mijn poeder (en de meesten) geldt: 1 eiwit = 5g poeder en 30g/ml water.

Dus... :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: fondant van debbie brown

dan had ik misschien gewoon te veel eiwit nog.
Bij de icing is het 25 gr en 150 ml.
Dat had ik onder twee verdeeld.

Erg bedankt Marianne.

4

Re: fondant van debbie brown

Hoi,
ik zag dit toevallig en heb een tip voor je.
Als je ermee gaat modelleren dan moet je er: of iets meer poedersuiker door kneden en anders moet je je toch iets van tylose of traganthgom er aan toevoegen anders zal je lijfje blijven inzakken.

groetjes Ria www.ricake.nl Eetbare printservice(ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator www.taartentrends.nl @Utrecht.