1

Onderwerp: marshmallows maar geen magnetron

Heb de test met een paar marshmallows in de heteluchtoven gedaan.

En het lukte, :+  heb de heteluchtoven 200 graden voorverwarmt.

Marsmallows in een ovenvaste schaal met een lepel water, in het midden
op een rooster geplaatst.

1 min in de oven gelaten, eruit gehaald en goed geroerd.

Ze dan nog een keer een halve minuut in de oven gedaan.

En wolla, ze waren gesmolten. :D

2

Re: marshmallows maar geen magnetron

Yay! Fijn dat het lukte. Dat zal andere bak(st/k)ers vast helpen.

Hoe is je MMF geworden of heb je nu nog vieze plak vingers van het MMF maken?

I love Crisco <3

3

Re: marshmallows maar geen magnetron

Had jammergenoeg geen crisco en poedersuiker in huis. :s

Wilde het alleen maar met een paar marshmallow uitproberen of het wel lukte.

Crisco en poedersuiker zijn nog onderweg, via de webshop

4

Re: marshmallows maar geen magnetron

poedersuiker kan je ook bij e supermarkt halen ;)

Crisco heb ik afgelopen weekend weer bijgehaald: 2 potten van 450 gram. :D

I love Crisco <3

5

Re: marshmallows maar geen magnetron

Crisco is ook prima te vervangen door plantaardige (friet)vet. Ik heb zo'n witte kleurloze blok in blokjes een leeg potje gestopt, even gesmolten in de magnetron....nu heb ik een potje zelfgemaakte crisco :D

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

6

Re: marshmallows maar geen magnetron

Kadohke schreef:

Crisco is ook prima te vervangen door plantaardige (friet)vet. Ik heb zo'n witte kleurloze blok in blokjes een leeg potje gestopt, even gesmolten in de magnetron....nu heb ik een potje zelfgemaakte crisco :D

Dat is het juist ik heb geen magnetron.

Maar bedankt voor je tip. :)

7

Re: marshmallows maar geen magnetron

*stampt met haar voeten op de grond en wijst naar haar onderschrift* ;)

I love Crisco <3

8

Re: marshmallows maar geen magnetron

Kadohke schreef:

Crisco is ook prima te vervangen door plantaardige (friet)vet. Ik heb zo'n witte kleurloze blok in blokjes een leeg potje gestopt, even gesmolten in de magnetron....nu heb ik een potje zelfgemaakte crisco :D

Even een vraagje, waarom eerst gesmolten?
Ik gebruik het ongesmolten, is er verschil? Want stolt het dan niet weer terug als het koud is?
En geen magnetron, dan zou je het dichte potje misschien even in heet water kunnen leggen, wordt het ook warm.

9

Re: marshmallows maar geen magnetron

Gewoon, gesmolten zodat hij dan fatsoenlijk in mijn potje past :lol: :lol:
Moet zeggen dat hij veel handelbaarder en zachter blijft als hij een keer helemaal gesmolten is geweest. Tip van iemand anders gekregen.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

10

Re: marshmallows maar geen magnetron

Welke plantaardige frituurvet neem je dan? Het klinkt zo........ik weet niet, vet en frituurderig??? Is het echt hetzelfde?

Groetjes, Tessa

11

Re: marshmallows maar geen magnetron

frituurvet gaat pas naar friet ruiken als je er friet in hebt gebakken. Ik heb geloof ik nu de thuismerk van de Jumbo (o lacy). Gewoon harde plantaardige vet zonder toegevoegde geur/kleur stoffen. Zal heus wel anders van samenstelling zijn als crisco, maar voor mij is het prima en er zijn meer baksters die dit gebruiken. Ik heb het overigens nog nooit gebruikt in een recept. Puur voor het insmeren van werkblad en verwerken in fondant. Geen enkel probleem!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

12

Re: marshmallows maar geen magnetron

Grappig! Ik heb nu net een klein potje Crisco gekocht om te proberen, maar als dat op is kan ik dit ook wel eens uittesten.
Dank voor je tip!

Groetjes, Tessa

13

Re: marshmallows maar geen magnetron

Laat me maar weten wat je fijner vindt, ben ik ook benieuwd naar.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl