1

Onderwerp: boetseervraag

waar boetseren jullie mee?
doen jullie tulose of hoe heet dat spul door je fondant of marsepein? of gebruiken jullie ander spul?

2

Re: boetseervraag

Je kan boetseren met marspepein en met fondant. Wel tylose gebruiken!

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3

Re: boetseervraag

ik boetseer meestal met marsepein en dan zonder tylose gaat erg goed

kijk ook op www.mijnalbum.nl/Album=784KJKH8
groetjes van miranda.

Re: boetseervraag

Marsepein met tylose

Groetjes Renske

5

Re: boetseervraag

Ik doe ook marsepein zonder tylose. Maar dan moet je geen grote kunstwerken willen maken hoor. Kleine boetseerwerkjes zonder tylose gaat uitstekend.

Groetjes,
Nanda

6

Re: boetseervraag

MMF met tylose, gaat ook goed.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: boetseervraag

hoe doe je die tylose er dan doorheen? allen de poeder door de fondant of moet je hem eerst aanmaken met water? en hoeveel?

Groetjes Marit.

Re: boetseervraag

Ik doop de marsepein gewoon even in de tylose, afhankelijk van hoeveel marsepein ik gebruik en kneed het er dan heel goed doorheen.

Groetjes Renske

9

Re: boetseervraag

renskemorees schreef:

Ik doop de marsepein gewoon even in de tylose, afhankelijk van hoeveel marsepein ik gebruik en kneed het er dan heel goed doorheen.

dus alleen door de poeder? niet aanmaken met water? :O :s

Groetjes Marit.

10

Re: boetseervraag

Nee, niet aanmaken met water.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: boetseervraag

http://nl.youtube.com/watch?v=kQtehRE7VQw Van Lorraine

12

Re: boetseervraag

Is tylose eetbaar?

13

Re: boetseervraag

Uiteraard :) Alleen als je er erg veel van in je marsepein of rolfondant doet, krijg je een beetje een lijmsmaakje in je mond ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

14

Re: boetseervraag

Ik boetseer alleen met marsepein en tylose, behalve als iets wit moet zijn.

Winkel en webshop in Houten. Voor PME & Wilton Cursussen. www.liescakeshop.nl

15

Re: boetseervraag

hoi dames,

Mag ik eens vragen: Ik heb inmiddels twee keer een poging gedaan met tylose door marsepein/fondant. Bij mij wordt het een brok baksteen lijkt het wel. Het valt uit elkaar en ga zo maar verder. Vervolgens gooi ik het weg, want ik kan er niets mee.

Nu wil ik toch heel graag een bumba gaan maken voor mijn jongste dochter.

Wie heeft er goede tips voor mij??

16

Re: boetseervraag

Ten eerste; niet teveel tylose erdoorheen doen.
Ten tweede; als je het gaat gebruiken eerst weer heeel lang kneden, tot het weer wat soepeler is. Fondant kun je eventueel even in de magnetron doen om het iets zachter te krijgen.

Groetjes Renske

17

Re: boetseervraag

weggooien? Zou ik niet doen.
Kan je niet een klein beetje ervan mengen met nieuwe marsepein?
Maar inderdaad, het kan vrij hard zijn, even heel goed kneden, dan wordt het weer soepel.