226

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Bedankt voor de info Kadohke!

Veni Vidi Velpon: ik kwam, zag en bleef plakken :)

227

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ook ik heb me er aan gewaagd.....

in één woord...........heeeeeeeerlijk!

Was inderdaad bewerkelijker dan een zak CC mix opentrekken, maar ach..... leuk bezig zijn toch?

Gr. Jeanice

228

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Heb deze ook al een paar keer gebakken de Magnolia bakery versie deze had getopt met creamchees met cocos
heerlijk wil heb ook nog een keer bakken met vanillefrosting

229

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ik wil dit recept straks gaan proberen te maken. Alleen kon ik bij de supermarkt geen appelcider azijn vinden maar ik las hier ergens dat het ook met frambozenazijn kan?? Klopt dit ??

A Cupcake A Day Keeps The Blues Away!

230

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Zooooooo lekker deze!

"Beauty is in the eye of the beholder"
                            Lieve groetjes, Miranda (Mirzan)

231

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Kim24 schreef:

Ik wil dit recept straks gaan proberen te maken. Alleen kon ik bij de supermarkt geen appelcider azijn vinden maar ik las hier ergens dat het ook met frambozenazijn kan?? Klopt dit ??


Ja dat kan. appel of framboos is denk alleen een smaak. Gaat om de "zuur" van het azijn.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

232

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ik heb het gemaakt alleen bij mij waren ze niet rood van binnen. Alleen het bovenlaagje van de cupcake was rood. Kan het eraan liggen dat ik de mini cupcakes heb gebruikt??

Dit zijn ze geworden:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-UFBRO6UJ.jpg

A Cupcake A Day Keeps The Blues Away!

233

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

call me stupid, maar wat is er zo bijzonder aan 'red velvet'? Ben het al een aantal keer (voorzien van een boel gejubel) tegen gekomen, maar wat maakt dit zo speciaal? Cakejes zijn rood (=kleurstof die toch veel mensen liever niet in zo'n grote hoeveelheid nuttigen), en verder?  :o

<><
Cupcakeblogger voor www.huisvanbelle.nl

234

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

De structuur en smaak van de redvelvet in combinatie met de creme is denk ik wat het zo heerlijk maakt! De kleurstof valt (per cakeje gezien) wel mee. Een echt doel dient de kleurstof niet overigens.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

235

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

ik heb de frosting net gemaakt en was echt heeerlijk!!

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

236

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Vandaag voor de eerste keer deze cupcakes te maken voor moederdag. Alles gevonden van bakingsoda, tot appelcider. De hele middag bezig geweest, en toch zijn ze niet zoals ik gehoopt had! Heb ze nog niet geproeft.. maar ze zien er niet zo mooi uit..
De frosting is ook erg zacht.. geen idee hoe dit zo komt? Misschien niet goed laten afkoelen tot kamertemparatuur? De cakejes zijn wel echt rood, ofja ook wel tegen het roze aan, terwijl ik een rode fles kleurstof bij de chinese supermarkt gehaalt heb. (heb er 1,5 eetlepel ingedaan)  Hebben jullie misschien nog tips, hoe ik de frosting beter krijg?

Alvast bedankt!

237

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

RED VELVET CUPCAKES

Hoeveelheid is goed voor ongeveer 25 CC's
Oven voorverwamen op 175 graden.

300 g fijne suiker
100 gram boter (kamertemperatuur)
2 eieren
300 g cake bloem (krijg je door 30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)
2 tbs (30 g) cacao
1 tsp (5 g) baksoda (Natriumbicarbonaat, verkrijgbaar bij oa apotheek)
snufje zout
240 ml karnemelk (kamertemperatuur)
rode vloeibare kleurstof (officieel staat 1,5 eetlepel)
1 tsp (5 ml) vanille essence
1 tsp (5 ml) (appel)cider azijn
----------------------

kun je ipv  baksoda en appel cider azijn ook bakpoeder gebruiken ? en dan dus 10 gram ?

238

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Moet kunnen Frummeltje, al is het effect anders. bakpoeder en bakingsoda is niet hetzelfde! Uiteindelijk gaat t om t rijzen, dus gewoon proberen!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

239

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Kadohke schreef:

Moet kunnen Frummeltje, al is het effect anders. bakpoeder en bakingsoda is niet hetzelfde! Uiteindelijk gaat t om t rijzen, dus gewoon proberen!


nee maar volgens mijn man geeft bakpoeder het zelfde effect als een combi van bakingsoda + appel ciderazijn ? (scheikundig ?? :think:  :s  :think: )


ik kom net bij de AH vandaan hoor, en zag daar appel cider azijn staan , dus toch maar mee genoemen en bij de gezondheids drogist zuiveringszout gehaald..

ben heel benieuwd naar de red velvet cc !!

Maar ben toch nieuwschierig of het zou kunnen ...

240

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

zou kunnen hoor. Ik weet idd dat het een scheikundige reactie is tussen de ciderazijn en de baksoda....

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

241

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

ga ze van weekend bakken! klinkt heerlijk.

Enthousiaste groet, Maxime

242

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

ik gebruik gewoon rodewijn azijn, werkt ook prima :)

Veni Vidi Velpon: ik kwam, zag en bleef plakken :)

243

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

ik heb deze een paar wk geleden gebakken.... erug lekker ook de roomkaas :Y  :Y  :thumb:
maar ik vond ze zo goed als niet rood... het leken gewoon choco cctjes. heb ik dan te weinig kleurstof erin gedaan? weet iemand dat?

244

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Als je genoeg kleurstof erin doet, worden ze zeer zeker rood!  :Y
(de smaak verandert verder niet hoor ;-))

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

245

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

:lol: ok. dan verdubbel ik het de volgende keer gewoon. wist niet of dat ook uit zou maken met het beslag ofzo..... nu weer een excuus zoeken om te gaan bakken O-)  O-)

246

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ik ga deze ook maar snel eens. Maken!

247

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Ik ga deze vandaag ook maken. Ga zo boodschappen doen :)

248

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

petrawb schreef:

:lol: ok. dan verdubbel ik het de volgende keer gewoon. wist niet of dat ook uit zou maken met het beslag ofzo..... nu weer een excuus zoeken om te gaan bakken O-)  O-)

tsss...da's toch simpel, je moet gaan bakken omdat je wilt testen of ze deze keer wel rood worden  :lol:  :D

Veni Vidi Velpon: ik kwam, zag en bleef plakken :)

249

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Kinke schreef:
petrawb schreef:

:lol: ok. dan verdubbel ik het de volgende keer gewoon. wist niet of dat ook uit zou maken met het beslag ofzo..... nu weer een excuus zoeken om te gaan bakken O-)  O-)

tsss...da's toch simpel, je moet gaan bakken omdat je wilt testen of ze deze keer wel rood worden  :lol:  :D

:lol:  :lol:  :lol: mja zo krijg ik die 25 kg er nooit af.  O-)  O-)  O-)

250

Re: Origineel Red velvet cupcakes met vanille cream frosting

Die van mij staan in de oven. De eerste batch. 35gr deeg per vormpje. Ben erg benieuwd hoe de kleur is geworden (americolor terracotta.....had geen rood :( ).