1

Onderwerp: amerikaanse botercreme

Wie weet het exacte recept van amerikaanse buttercream?
Ik zie op de dvd filmpje over het bekleden met botercreme en volgens mij is dat niet hetzelfde wat er verkocht wordt op de webshop.
Amerikaanse botercreme is zeer stevig.

Ik heb ook het boek van wilton waar een recept op staat maar ik heb geen flauw idee wat ze bedoelen met 1 cup of een 1/2 cup.

Wie kan mij helpen?

2

Re: amerikaanse botercreme

Nisha schreef:

Ik heb ook het boek van wilton waar een recept op staat maar ik heb geen flauw idee wat ze bedoelen met 1 cup of een 1/2 cup.

Wie kan mij helpen?

Je kun gewoon litermaten kopen waar de inhoud ook met cup wordt aangegeven (bv bij de Marskramer of de Blokker).

"Ik maak nou eenmaal graag strikken" 
Groetjes, KARIN  www.taartvankarin.nl

3

Re: amerikaanse botercreme

Op de site van Dutchdecorator: http://www.bijzonderlekkers.nl/ staat bij "recepten" ook een recept van Amerikaanse botercr

4

Re: amerikaanse botercreme

volgens mij is dat dit voor 1 portie:
boter 50 gr
poedersuiker 125 gr
melk 1 theelepel

smaak toevoegen:
vanille 1/2 tl essence
citrus 2 tl rasp, plus sap ipv melk
chocolade 1 el cacaopoeder, opgelost in 1 el water.

Het recept komt uit:
Kindertaarten van Sarah Lewis (ook in de webshop)
en is heel stevig.

hoop dat je er wat aan hebt, groetjes Ellen

groetjes Ellen

5

Re: amerikaanse botercreme

Okee bedankt allemaal ik ga het meteen bekijken.

Het gaat mij een beetje om dat de taart bekleed kan worden met botercreme want niet iedereen vindt marsepein of fondant lekker.
Maar ik zag dus op youtube hoe ze dat zo mooi doen met die botercreme.