Onderwerp: Ijstaart met mokkaschuimpjes en nougatine
hmmmmmmmm..
maakte mijn moeder vroeger ook altijd..
wel ontzettend machtig en zoet trouwens..
maar hmmmmmmmmmmm wat lekker..
je kan er ook nog iets van tia maria door heen doen of zo en chocoschaafsels..
250 gram mokka-schuimkoekjes
½ liter slagroom
2 zakjes klopklop
± 1 theelepel olie
Bereidingswijze van IJstaart met mokkaschuim
Boven kom mokka-schuimkoekjes verkruimelen. In andere kom slagroom bijna stijf kloppen. Klopklop toevoegen en verder stijf kloppen. Driekwart deel van de koekkruimels er door mengen. Opstaande rand van springvorm van ø circa 24 cm bestrijken met olie. Een vierde deel van de koekkruimels over de bodem verdelen. Slagroommengsel er op scheppen en glad strijken. Eventuele taartversiering er overheen strooien. Afdekken met aluminiumfolie en in plus minus vier uur laten bevriezen
ik had er nog twee laagjes nougatine doorgedaan en voor bovenop hmmmmmmmmmm
ergens van het net geplukt hoor er is er ook nog 1 met melk en minder slagroom maar die nog niet geprobeerd!!
http://joytaart.come2me.nl/