Onderwerp: opgeklopte ganache, hoelang bewaren? invriezen?
hoelang kan je opgeklopte ganache bewaren in de koelkast?
Kan je dit ook invriezen?
Groeten Karin
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » opgeklopte ganache, hoelang bewaren? invriezen?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
hoelang kan je opgeklopte ganache bewaren in de koelkast?
Kan je dit ook invriezen?
Groeten Karin
weet niemand dit?? :-(
"t is slagroom, dus niet te lang in koelkast zou ik zeggen. Qua invriezen zou ik het niet weten. Bavarois kan goed ingevroren worden en daar zit ook slagroom in. Gewoon uitproberen met een kleine hoeveelheid.
hoelang kan je opgeklopte ganache bewaren in de koelkast?
Kan je dit ook invriezen?Groeten Karin
Hoezo opgeklopt? Kan dat ook dan? Ik weet niet beter dan dat de slagroom bijna aan de kook gebracht moet worden.
Maar bij opkloppen kan alleen met koud toch?
Kralenprinses schreef:hoelang kan je opgeklopte ganache bewaren in de koelkast?
Kan je dit ook invriezen?Groeten Karin
Hoezo opgeklopt? Kan dat ook dan? Ik weet niet beter dan dat de slagroom bijna aan de kook gebracht moet worden.
Maar bij opkloppen kan alleen met koud toch?
Hoi witje,
Je kunt de ganache in vloeibare vorm over de taart gieten voor dat glimmend laagje, maar wat ook heeeeeeerlijk is om als hij helemaal is afgekoeld ( in de koelkast, je kunt de pan ondersteboven houden, zonder dat alles eruit mietert ) met de mixer erdoorheen te gaan. Je krijgt dan een dikke chocolade creme. Is nu perfect om mee te vullen (wel machtig!) Voor afsmeren ook nog goed hoor, maar dan krijg je hetzelfde effect als botercreme.
Ik heb een poosje geleden opgeklopte ganache 2 weken in de vriezer bewaard. Dat is goed gegaan.
Je kunt de ganache in vloeibare vorm over de taart gieten voor dat glimmend laagje, maar wat ook heeeeeeerlijk is om als hij helemaal is afgekoeld ( in de koelkast, je kunt de pan ondersteboven houden, zonder dat alles eruit mietert
) met de mixer erdoorheen te gaan. Je krijgt dan een dikke chocolade creme. Is nu perfect om mee te vullen (wel machtig!) Voor afsmeren ook nog goed hoor, maar dan krijg je hetzelfde effect als botercreme.
Ha, dat ga ik ook eens proberen, klinkt heerlijk.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » opgeklopte ganache, hoelang bewaren? invriezen?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.