Onderwerp: coca-cola taart
Deze taart hoeft niet gevuld te worden. Het is een chocoladetaart die wordt overgoten met een glazuur.
ingredienten taart:
200 gram bloem
250 gram lichtbruine basterdsuiker
1/2 theelepel bicarbonate
1/4 theelepel zout
1 ei L
125 ml karnemelk
1 theelepel vanille extract
125 gram boter
2 eetlepels cacoa poeder
175 ml coca-cola
ingredienten icing:
225 gram poedersuiker
30 gram boter
45 ml coca-cola
1 eetlepel cacoa poeder
1/2 theelepel vanille extract
Een springvorm van ongeveer 22 cm bekleed met alumiumfolie en ingevet.
HEt beslag is vloeibaar en je moet de vorm bekleden omdat anders alles eruit loopt.
Over voorverwarmen 180 graden
Meng in een grote kom de bloem, suiker, bicarbonaat en zout. In een andere kom de karnemelk, ei en vanille mengen. In en steelpan met dikke bodem smelt de boter samen met cola en cacao, zachtjes verwarmen. Daarna bij de droge ingredienten doen en roeren met een houten lepel. Daarna het karnemelkmengsel er ook doorheen roeren. Giet in je beklede vorm en bak voor ongeveer 40 minuten.
Wacht na het eruit halen ongeveer 15 minuten alvorens de rand eraf te halen.
Zet de taart op een taartrooster met iets eronder om het teveel aan icing op de vangen.
Zeef de poedesuiker in een grote kom. In een steelpan smelt de boter met de cola en de cacao. Indien alles gesmolten en goed gemengd is van het vuur halen en de vanille toevoegen. Daarna mengsel door de peodersuiker roeren tot je een mooie egale icing hebt. Giet de icing over de nog warme taart.
Jammie. Favoriet bij mijn familie
Je kunt er ook CC van maken.