1

Onderwerp: besmeren met eiwit?

Ik keek vandaag op Zapp "de taarten van Abel", was een programma met de bakker van taart van mijn tante. Hij maakte met kinderen taarten en de hele boel zat gewoon onder de poedersuiker! Aan het einde besmeerde hij het geval met eiwit en toen ging het glimmen. Wij vroegen ons af, doe je dat met fondant of marsepein? Hij had het over marsepein, maar het leek eigenlijk net fondant.
Ben wel benieuwd eigenlijk, want ik word soms gek van de poedersuiker!

2

Re: besmeren met eiwit?

Tja, ik heb ook zitten kijken. Hij gebruikte idd er veel poedersuiker. Dat is helemaal niet nodig. Als je een doorzichtig tafelzeil insmeert met crisco of trex of plantaardig frietuurvet voordat je je fondant of marsepein gaat uitrollen dan gaat uit bijna vanzelf ;)

het eiwit: gezien de salmonella is dat niet echt aan te raden of je moet gepasteuriseerd eiwit hebben (te krijgen bij de sligro/hanos)  Dan gaat het blinken maar wij zijn hier nooit echt blij met blinkende taarten :lol: ;)

3

Re: besmeren met eiwit?

ah oke!
Ik vond het glimmen ook niet zo mooi, maar hij deed het sowieso niet zo heel netjes vond ik ;)