Onderwerp: romige appeltaart
Heerlijk en weer eens wat anders.
Je kunt de bodem van kneeddeeg of roerdeeg maken.
200 gram boter
150 gram basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
snufje zout
1 ei
200 gram zelfrijzend bakmeel/ cakemeel
+/_ 5 á 6 appels
100 ml melk
2 pakjes slagroom
vanille kook pudding
Voor kneeddeeg:
meel met de van.- + suiker en zout,en de boter in klontjes vermengen,
ei erbij, tot een bol kneden.
Op bakblik uitrollen.
Voor roerdeeg:
Boter, suiker en zout mengen (kamertemperatuur)
Ei erbij roeren (evt. met wat melk erbij, +/_ 50 ml)
Bloem zacht erdoor spatelen.
(alvast een paar stukjes appel erdoor doen, heerlijk)
De appels in stukjes erop.
De slagroom met melk tegen de kook aanbrengen.
en de pudding erdoor roeren (kunt er eerst een papje van maken met wat melk)
beetje aflaten koelen, en over de appels heen gieten.
Bak in circa 1 uur en 10 min, goudbruin en gaar.
Nu nog ong. 12 uur in de koelkast koud worden.
Eet smakelijk.