Onderwerp: Bolus eierkoeken
Het recept van Juliana van de gewone eierkoeken is erg lekker en heb ik al vaak gemaakt, wel heb ik het iets aangepast, zodat ik 4 grote eierkoeken heb.
Zojuist heb ik een variatie hierop bedacht, bolus eierkoeken. En lekker dat ze zijn!
Ik had ze al eens zien liggen bij de Super, dus maandag heb ik even op de verpakking gelezen wat er precies in zit.
Benodigdheden voor 4 grote eierkoeken
3 eieren
120 gram donkerbruine basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
mespuntje zout
2 tl kaneel
120 gram zelfrijzend bakmeel
30 gram custard
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven)
- Mix de eieren samen met de donkerbruine basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en zout ca 10 minuten tot een luchtig geheel
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de custard en schep dit met een metalen lepel voorzichtig door het eimengsel
- Bekleed de bakblaad met bakpapier
- Schep 4 bergjes deeg op het bakpapier en smeer dit een beetje uit met de achterkant van een lepel
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de eierkoeken in 15 minuten gaar en goudbruin.