1

Onderwerp: Aardbeien/frambozenbavarois

Dit is het recept voor een pudding voor 6 personen, voor een taartvulling misschien de helft van het recept nemen?

600 gr aardbeien of frambozen, vers of diepvries
sap van 1 citroen
+- 1/2 dl water
14 gr gelatine
90 gr basterdsuiker
2 eiwitten
2 dl slagroom

Voor de garnering:
1 dl slagroom
+- 40 gr suiker

De aardbeien of frambozen wassen, schoonmaken , enkele mooie vruchten achterhouden voor de garnering, de overige vruchten door een nylonzeef wrijven. Het citroensap toevoegen en zonodig de puree met water aanvullen tot 3 1/2 dl. De in koud water geweekte en goed uitgeknepen gelatine en daarna de suiker in het hete water (de +-1/2 dl) oplossen. Dit mengsel aan de vruchtenpuree toevoegen. Van deze puree met de eiwitten en 2 dl lsagrooom een schuimige pudding maken zie recept vanaf*
*In een puddingvorm iets eiwit doen (geldt alleen voor als je een pudding maakt) het overige eiwit en 2 dl slagroom afzonderlijk stijfkloppen, op elkaar leggen en het moes, zodra dit geleiachting begint te worden onder luchtig omscheppen, erbij schenken. De vorm met het ongeklopte eiwit bestrijken, zodra de pudding massa niet meer uitzakt, deze in de puddingvorm overdoen. De pudding koud en stijf laten worden, daarna storten en garneren met de slagroom die met de suiker is stijfgeklopt.
succes!