1

Onderwerp: stapeltaart en stappelen???

als je taarten klaar zijn en je wilt ze op elkaar stapelen met van die onderborden uit de shop (die zilveren) kunnen die zonder folie of plastic zo op de onderste laag gezet worden? hetis toch karton...

wie kan mij helpen met het antwoord?

alvast bedankt.

Maaike

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

2

Re: stapeltaart en stappelen???

Volgens mij leg je 2 kartons op elkaar, zodat je 2 vetvrije kanten hebt, dus de glimmende kanten naar binnen.

3

Re: stapeltaart en stappelen???

de glimmende kanten op het fondant bedoel je dan toch? want de karton kant gaat op elkaar...toch?

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

4

Re: stapeltaart en stappelen???

ik gebruik telkens maar een kartonnetje en dat levert geen problemen op.  normaal gezien zijn die kartonnetjes aan beide zijden voedselveilig.

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

5

Re: stapeltaart en stappelen???

oke...en het fondant wat er onder zit van onderste laag heeft er ook geen last van? wordt vies of zo?

bedankt voor de antwoorden.

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

6

Re: stapeltaart en stappelen???

ik werk niet vaak met fondant, maar de marsepein die blijft er prima onder.

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

7

Re: stapeltaart en stappelen???

Voor stapeltaarten leg ik ook (sinds kort) 2 kartonnetjes op elkaar, met de witte kanten naar buiten. Dus dan plakt de onderkant minder (anders plakt het wel een beetje aan fondant), en dan is het ook steviger (wel handig voor een stapeltaart). Ik heb het dan wel over witte kartonnen, niet die gouden ofzo.

Mijn website: Presentaart

8

Re: stapeltaart en stappelen???

en hoe zit het met die dunnen onderborden van 4mm uit de webshop met zilver boven wit onder? Kan ik die ook gebruiken?

De Zoete Keuken, liefde voor het vak, passie voor de taart!
www.dezoetekeuken.nl https://www.facebook.com/DeZoeteKeuken

9

Re: stapeltaart en stappelen???

maaike schreef:

en hoe zit het met die dunnen onderborden van 4mm uit de webshop met zilver boven wit onder? Kan ik die ook gebruiken?

ik veronderstel dat je deze daar ook voor kan gebruiken, ik werk met die gouden onderbordjes (ook wel te koop in de webshop) maar veel steviger dan die witte kartonnetjes, die durf ik echt niet te gebruiken :cool:

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

10

Re: stapeltaart en stappelen???

Zijn dat die goud aan 1 kant en zilver aan de onderkant?

Groetjes van Moniek
Voor een lekkere taart is altijd wel een gelegenheid (te bedenken).

11

Re: stapeltaart en stappelen???

ja :)

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

12

Re: stapeltaart en stappelen???

aha, bedankt. Tja ik ga binnenkort ook voor het eerst stapelen (meteen een bruidstaart :o)
dus moet me goed voorbereiden zullen we maar zeggen.

Groetjes van Moniek
Voor een lekkere taart is altijd wel een gelegenheid (te bedenken).