1

Onderwerp: opgedroogde fondant

Ik kan het via de zoekfunctie niet vinden, dus ik hoop niet dat ik al een soortgelijktopic over het hoofd gezien heb.

Ik heb een tijdje geleden een taart gemaakt met fondant eromheen. Nu heb ik van het fondant nog een deel over en daar wilde ik nog een nieuw taartje van maken.

Ik merk nu echter dat de fondant al wat hard en kruimelig is geworden (wel met folie in de koelkast). Kan ik hiermee nog werken? En is het mogelijk het weer wat zachter te maken?

If I show you the roses, will you follow?

2

Re: opgedroogde fondant

Aha, die koelkast, dat hoeft niet. Fondant gewoon in folie op kamertemperatuur bewaren.
Als je het doorkneedt kan je merken of het nog zachter wordt, als er harde stukjes in blijven zitten, dan kan je het beter weggooien.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: opgedroogde fondant

Het kan ook ongeveer 5 seconden of iets langer in de magnetron,
wel opletten: binnenin kan het heet/warm zijn!

Beetje crisco of vet erdoor kan ook helpen!

4 Laatst bewerkt door ruesailmana (29-06-2008 11:27)

Re: opgedroogde fondant

Dank voor de tips! De magnetron heeft enigszins geholpen en de echt harde stukken heb ik ertussen uit gevist. De volgende keer dus geen koelkast meer :)

If I show you the roses, will you follow?

5

Re: opgedroogde fondant

Fijn, bijna altijd is er al een antwoord, zo heb ik vandaag de magnetrontip kunnen gebruiken!

Getrouwd en mama van een kleine meid (10mnd).
26 jaar, zuidholland, gehandicaptenzorg