1

Onderwerp: rozenwater

heb net het volgende recept gevonden om zelf rozenwater te maken. weet niet of het wat is maar klinkt wel logisch

Breng de rozenblaadjes en het water aan de kook in een roestvrij stalen pan met een goedsluitende deksel of dek de pan af met folie, draai het vuur laag en laat het mengsel 2 uur sudderen.
Neem de pan van het vuur en laat het ca. 48 uur trekken. Breng de vloeistof opnieuw aan de kook, laat hem nog een uurtje pruttelen en laat hem afkoelen. Zeef hem door een nylon zeef en druk de blaadjes tegen de zeef om er zo veel mogelijk geur uit te halen.

bakken met Chez-Ami
www.facebook.com/chezami.nl binnenkort online op www.chezami.nl

2

Re: rozenwater

hmmm...bijzonder! En moet je dan rozenblaadjes gebruiken van rozen uit de tuin, of van gekochte roen, of van die strooiblaadjes?

Je hart fluitsert, luister goed!

3

Re: rozenwater

ik zou zeker rozenblaadjes van de tuin nemen, de gekochte rozen zijn behandeld ! Echt rozenwater is spoelwater van de vaten waar ze rozenolie in maken. Het is het proberen waard, maar ik vrees dat het resultaat niet te vergelijken is. Ze gebruiken om rozenolie te maken ook maar een paar rozensoorten hoor.

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)