1

Onderwerp: spatelen, niet mixen...

Hallo,
Ik heb vorig weekend een paar taartjes gemaakt volgens het biscuitrecept hiet op de site. Nu was het probleem dat bij het doorsnijden een aantal "klontjes" bloem zichtbaar waren. Ik heb dus blijkbaar de (gezeefde) bloem en maizena er niet goed genoeg onder gespateld. Ik deed het heel voorzichtig om de luchtigheid niet te verliezen maar blijkbaar moet het toch wat meer. Heeft iemand tips om dit effici

2

Re: spatelen, niet mixen...

ben toevallig ook net met dat recept aan de gang gegaan en had dus precies het zelfde , ben benieuwd wat de oplossing is .

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

3

Re: spatelen, niet mixen...

Ik spatel altijd net zo lang tot ik geen bloem meer tegenkom. Sta soms bij grotere hoeveelheden best een tijd te spatelen. En bij kleine bolletjes gaat het weer heel snel. Maar de kapsels zijn altijd net zo luchtig, maakt geen verschil.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

4

Re: spatelen, niet mixen...

In kleine gedeeltes erdoor doen. Dus niet allemaal tegelijk. Echt een stukje erin zeven (dus je zeeft het boven de mix) dan spatel je, dan weer een beetje en dan heb ik zelden tot nooit klontjes...

5

Re: spatelen, niet mixen...

Heel eerlijk ik maak  de biscuit ook en zeef de bloem wel doe alles behalve de bloem en de kenwood en mix op de hoogste stand dan zet ik naar de lage stand en doe beetje bij beetje de gezeefde bloem erbij als alles erbij is zet ik de kenwood terug naar de hoogste snelheid tot ik een dikke homogene massa krijg en die is dan heerlijk luchtig....is die te vloeibaar dan heb je een vaste biscuit!!!

Vele en lieve groetjes Nicole