Hallo Nicole,
Leuk dat je gaat beginnen met deze heerlijke hobby
Als je een bakblik koopt, kan dat het beste met antiaanbaklaag. Maar er zijn er ook die een siliconen vorm erg makkelijk vinden. Voor een springvorm maakt het niet uit wat je neemt (dat is dus zo'n ronde vorm), want die kun je heel makkelijk bekleden met bakpapier. Hiervoor koop je een rol bakpapier, zet de onderkant van de vorm onder een stuk bakpapier, de rand zet je eromheen en vast maken. Het papier zit meteen goed klem. Hierna rondom afknippen en de gehele vorm invetten met boter. Ook op het papier dus. Hierna kun je je beslag erin doen en direct in de oven plaatsen.
Ook een vierkante vorm voer ik met bakpapier, hiervoor moet je dus even een stuk op maat knippen. Handig vind ik het om dan in het blik al wat boter te smeren, daar leg ik het bakpapier op en dan nog een keer invetten.
Een deegroller, tja, ik weet er alles van. Heb ook alles gehad, een houten, die plakte me te veel, toen een antikleef roller, maar daar vond ik dat je de randjes zag na het uitrollen en nu zweer ik bij een kunststof deegroller. Die heeft geen "handvaten" en daardoor vind ik dat met marsepein zeer handig werken, je ziet nl. geen naden waar je hebt gerold.
Als het goed is dan gaan we m.i.v. volgende week van deze kunststof deegrollers in de webshop aanbieden! Dus als je nog even geduld hebt??
Succes met alles in ieder geval.
Groetjes, Inge
Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat