1

Onderwerp: Fondant in de koelkast

Hallo,

Vrijdag mag ik eindelijk weer eens aan de slag.

Ik ga een stapel maken die bekleed is met fondant. De taart wordt o.a. gevuld met slagroom, en moet dus wel de koelkast in (lijkt me). Kan ik ervoor zorgen dat de fondant niet gaat smelten wanneer de taart uit de koelkast wordt gehaald? Of kan de taart een nacht buiten de koeling? (is wel gevult met slagroom).

Alvast bedankt voor de hulp!

Groeten,
Patty

2

Re: Fondant in de koelkast

Slagroom kan niet buiten de koelkast...vooral niet nu het toch wel warm weer is..

Ik zet een fondant-taart rustig in de koelkast.
Heb je taartdozen, dat zou wel makkelijk zijn, dan kan je hem daarin bewaren!
Het fondant gaat wsl wel 'zweten' (vocht door het koelen) maar dat droogt gewoon weer op!

3

Re: Fondant in de koelkast

Koelkast op de laagste stand, op zijn warmst dus, let wel op met je andere spullen, die zijn dus ook korter houdbaar!
En eventueel een tafelventilator als je de taart uit de koelkast hebt, die je taart droog blaast en vooral NIET voelen, want dan kleeft het aan je vingers vast en trek je 't stuk!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"