1

Onderwerp: help slagroomtaart ????

Hoi,
Na vele marsepeintaarten nu een vraag gehad voor een slagroomtaart! Leuk dacht ik en ging lekker aan de slag... Maar hoe nu verder: Ik heb een biscuit gevuld met aardbeien en slagroom en netjes gestapeld. Smeer je nu de slagroom aan de buitenkant of moet je dat erop spuiten ofzo? Ik heb wel klop-fix door de slagroom gedaan om hem steviger te maken...

Groetjes  Linda-S

Re: help slagroomtaart ????

Je smeert je taart aan de buitenkant glad af met slagroom (boven- en zijkanten) en de zijkanten 'beplak' je dan met amandelschaafsel, hagelslag, vlokken o.i.d. Dat plakken vind ik een lastig werkje, maar is te doen.
Bovenop versier je hem dan met toeven/toefjes slagroom, evt. nog wat halve aardbeien en chocolaatjes (bijv. decoreerchocola van Oetker)
Succes!!

3

Re: help slagroomtaart ????

Weet niet hoe ver je al bent, maar je smeert het er gewoon op, beetje zoals afsmeren met botercreme, alleen dan zo dik dat je het biscuit niet meer ziet.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: help slagroomtaart ????

Bedankt voor jullie tips!
Heb hem lekker dik afgesmeerd (de hele keuken inclusief mezelf zaten eronder :O ) en daarna versierd, vond hem niet echt mooi, maar toen ik hem bij mijn schoonmoeder af ging geven was ze helemaal blij (hmm ze zou het natuurlijk ook kunnen acteren ;)
Het is toch iets heel anders als een gedecoreerde marsepeintaart, dat zal denk ik mijn favoriet blijven...
Groetjes!

5

Re: help slagroomtaart ????

gewone supermarkt slagroom blijft niet al te lang stijf trouwens!

En dat aanzetten van de taart doe je door de taart op te pakken met een paletmes op je hand te zetten en rond te draaien. Bij een slagroomtaart maakt het niet uit als je em doorsnijdt omdat ie te groot is. Dat werk je toch weer weg.

VoorJeTaart.nl Winkel, Workshops & Webshop in Spijkenisse!
Nu ook de PME Professional Diploma Course! http://www.voorjetaart.nl!

6

Re: help slagroomtaart ????

trisha schreef:

gewone supermarkt slagroom blijft niet al te lang stijf trouwens!

En dat aanzetten van de taart doe je door de taart op te pakken met een paletmes op je hand te zetten en rond te draaien. Bij een slagroomtaart maakt het niet uit als je em doorsnijdt omdat ie te groot is. Dat werk je toch weer weg.

Wat voor slagroom gebruik je dan???
Oei hoop nou niet dat morgen alle slagroom eraf gedropen is :o

7

Re: help slagroomtaart ????

Ik gebruik de slagroom die we ook in de bakkerij gebruiken, nl Hollandia rood gezoet. Hij blijft enkele dagen stijf.

VoorJeTaart.nl Winkel, Workshops & Webshop in Spijkenisse!
Nu ook de PME Professional Diploma Course! http://www.voorjetaart.nl!