Hallo Sandra,
Dat kan komen doordat je
1. een (te) dikke laag creme op je taart hebt gesmeerd, hierdoor kan het vocht dat in de creme zit de fondant laten smelten
2. de creme is niet goed doorgemixt: als je je mengsel van botercreme mix niet lang genoeg laat indikken, of je boter was niet op kamertemperatuur, of je hebt de boel niet lang genoeg door elkaar gemixt, kan het zijn dat van je creme het water en het vet gaan scheiden (dan is de creme ook een beetje "bobbelig" ofwel aan het schiften. Op dat moment laat het vocht dus los uit de creme en ook hierdoor kan het smelten
3. soms heb je de pech dat bij vochtig weer de boel iets gaat smelten. De koelkast die heel koud staat of als je vaak een taart in en uit de koelkast doet (bijv. omdat je hem er in hebt staan om op te stijven en er dan weer op gaat werken en steeds maar weer in en uit doet) kan ook van invloed zijn.
De tip is: dunner smeren met de creme, zorgen dat de creme ook goed gemixt is. Ook helpt het om je creme niet helemaal tot op de bodem + in het richeltje onder je taart te smeren, maar een klein stukje vrij te houden van creme. Om het helemaal tegen te gaan kun je ook je buitenkant van je taart insmeren met abrikozengelei. Je taart moet dan wel goed strak zijn, anders zie je wel meer hobbels en bobbels die je met creme toch wat kunt verdoezelen
Hoop dat je hier wat aan hebt!
Groetjes, Inge
Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat